A jelenlegi törvény szerint ingyenesen nappali tagozaton egy OKJ-s szakmát addig csinálhatom, ameddig be nem töltöm a 21-et, vagy addig a tanév végéig, amelyikben betöltöm a 21-et? 20 éves vagyok, jó lenne megtudnom.
Bocs, rossz linket másoltam..
Nappali tagozaton az első szakképesítés ingyenes, de csak akkor, ha abban az évben kezditek meg az utolsó tanévet, amelyikben betöltitek a 22. életéveteket. Ha évvesztesek vagytok, vagy két évnél hosszabb képzésre jelentkeztek, akkor abban az évben kezdhetitek el utoljára az ingyenes tanfolyamot, amelyikben a 23. életéveteket betöltitek. Sajátos nevelési igényű, valamint súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók plusz három évet kapnak a tanfolyam elvégzésére.
igen, de ha én 2014 decemberében leszek 22, és 2014 lenne az utolsó tanévem is, akkor ez nekem most ingyenes?
vagy a tanév az a félév?
Nemzeti köznevelésről szóló törvény 60. § (2):
„A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben ... középiskola és
szakiskola esetén huszonegyedik életévét betölti, KIZÁRÓLAG
felnőttoktatásban kezdhet új tanévet.”
Nemzeti köznevelésről szóló törvény 60. § (7):
„...Nappali oktatás munkarendje szerint azok részére szervezhető meg
az oktatás, akik NEM KIZÁRÓLAG felnőttoktatásban vehetnek részt.”
Köszönjük drága miniszterelnök. Kösszépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!