Diszkalkuliáért többletpont?
Az én fogalmazásommal nincs baj, de ahogy látom a te felfogó képességeddel annál inkább :) Ráadásul még buta is vagy, mivel nem tudsz normálisan, intelligensen érvelni, csak rögtön lehurrogni másokat. Ennyire azért ne hidd magad okosnak, mert a közelében sem jársz, csak okoskodni próbálsz...kár, hogy azt is sikertelenül.
Na szóval drága.. elmondom, hogy megértsd (bár nem látok rá nagy esélyt): a plusz negyven pont ígyis-úgyis jár minden diszkalkuliásnak, mivel hátrányos helyzetnek számít, vagy ahogy az egyik válaszoló írta "fogyatékosságnak" -azt ne vitassuk, hogy köze nincs a fogyatékossághoz, valószínűleg inkább az fogyatékos aki kitalálta ezt a megnevezést.
A másik: *TAPS* ..valamit csak sikerült felfognod, amit mondtam :O igen... erről dumálok az elejétől kezdve, hogy nem biztos, hogy azok a tárgyak kötelezőek, viszont lehet, hogy igen (erről még nem kaptam pontos információt.
Hogyha kötelező, akkor lehetséges (de nem biztos), hogy kapok felmentést az egyetemen is, viszont erre csekély az esély, tehét az egésznek a lényege az, hogy mivel nem matekos szak, csak cirka egy (rossz esetben két) tárgy van, ami matekos, így még szép hogy oda megyek a matek ellenére, és nem fogok elmenni valami büfészakra... Mindezek ellenére az lenne a jogos elbírálás, ha kapnék felmentést (abban az esetben, ha kötelező a bizonyos matekos tárgy) mert nehogy már azért kelljen megbuknom, mert az nem megy, hogyha közben más tárgyakból jó vagyok. Ennyi. Téma lezárva, nem kell túlmisztifikálni, csak te azt hitted megmondod a frankót, sajnos nem sikerült, de nem baj. Innentől kezdve dühönghetsz itt össze-vissza, nem válaszolok, mert nem állok le vitatkozni egy ilyen szintűvel, mint te. Pá
Hát neked lehet nem a matek tudásoddal van baj, hanem úgy általánosságban az értelmi képességeiddel.
Az, hogy egy szakon milyen tárgy kötelező és milyen nem, megtalálható a főiskola/egyetem honlapján tantervi háló címszó alatt. Ennek mondjuk nem ártott volna utánanézni.
Egyébként meg nem nagyon hiszem, hogy fogsz felmentést kapni, mert egy szak nem véletlen áll azokból a tárgyakból, amikből áll. Mert azok kellenek hozzá. Kreditelfogadási kérelem van, ha másik suliban végeztél vele ekvivalens tárgyat.
De gondolj már bele, mekkora vicc lenne, ha én mondjuk elmennék közgazdásznak, hogy bocs, de nekem nem a matek az erősségem, légyszi ezért hagy ne kelljen már megcsinálnom a matekos tárgyakat.
Erre valószínűleg azt felelnék, hogy akkor mégis mi a halált keresel itt?
Amúgy sok sikert, vicces lesz! :D :D
Arról meg már hagy ne mondjak véleményt, hogy milyen az, hogy tisztességesen nem tudsz bekerülni egy szakra, csak a "fogyatékosságoddal".
Elárulom, munkahelyi felvételinél már nem lesz plusz pont a fogyatékosság.
Huh valaki itt nagyon irigy. :) Akár tetszik akár nem a 40 plusz pontot meg fogod kapni/vagy már meg is kaptad! :)
Tudod vannak diszkalkuliások, akik más tantárgyakból ezerszer jobbak mint a kedves irigy kommentelőhöz hasonló matek zsenik. És nagy esélyük van rá, hogy többre is vigyék, ezért is jár a 40 pont, ez csak segít bekerülni. Az, hogy ott is maradjon és legyen belőle valaki ennek semmi köze. :)
A testvéremnek is diszkalkuliája van és egyetemen remekül teljesít. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!