Diszkalkuliáért többletpont?
Ez valami vicc?
Többletpont azért mert valaki nem tud számolni?
Ha nem kell neki matekból érettségizni, és nyilván nem matekos szakra megy, akkor milyen alapon járna neki a többletpont?
Most az a cél, hogy inkább olyan emberek mehessenek (pl.) bölcsész szakra, akik még számolni se tudnak.
köszönöm első, igen felvagyok mentve
2. na idefigyelj, neked fogalmad sincs mennyit szenvedtem egész életemben a matekkal, a diszkalkuliám sokkal később derült ki mint másoknak és addig végig vért izzadtam, hogy nagy nehezen meglegyen a kettesem...mert nekem nem általános 1. osztályban bukott ki a dolog, hanem jóval később gimiben és mivel nem érem be egy bölcsész szakkal, még jó hogy jár a többletpont, mert nem fognak felvenni 200 ponttal...persze igenis megfogok dolgozni a jó érettségi eredményért, de azért jól jön az a plusz 40 pont arról nem is beszélve, hogy olyan szakra megyek, ami bár nem matekos, de oktatnak ott matekos tárgyakat is
És ha te vért szenvedtél egy sima középsulis kettesért, akkor szerinted ezekkel a képességekkel hogy fogsz összehozni egy fősulis/egyetemi kettest?
Gondolkodj már kicsit!
úgy látszik nem figyeltél! nem az egész szak matekból áll, van 1-2 matekos tárgy, de még azok sem kötelezőek talán mivel ez a szak közel sem a matekról szól...
nem egy ismerősöm jár oda, aki nem matek zseni és tőlük tudom, hogy túllehet élni, amúgy meg elfogadják ott is a felmentést, mivel nem számít fő tárgynak az említett minimális matektudást igénylő tárgy... úgyhogy te gondolkozz kicsit mielőtt kinyitod a szád. különben sincs semmi közöd hozzá és ki ne akard már találni nekem, hogy manapság csak akkor lehet érvényesülni, ha valaki tudja a matekot... hát NEM. nem erről szól az élet
Te meg talán tanulj meg fogalmazni, ha már a matek nem megy.
Nem mindegy, hogy kötelezőek-e azok a matekos tárgyak vagy sem. Ha nem, azaz csak szabadon választhatóként felvehető tárgyak, akkor talán mond azt, és akkor mindenki megérti. Bár ez akkor meg tök fölösleges információ, hisz úgyse veszed fel őket.
De Te észlény, hogy szenvednél már hátrányt???
Nem kell matekot tanulnod, és nem is kell belőle érettségizned. Választhatsz helyette más tárgyat.
Akkor mégis mi a fenéért járna még ezen kívül +40 pont?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!