Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudnátok írni tippeket arra,...

Tudnátok írni tippeket arra, hogy hogy lehetne könnyen tanulni? Ti hogy szoktatok tanulni otthon?

Figyelt kérdés
ugye holnap elkezdődik az iskola, és nem tudom hogy hogy tudnék megtanulni annyi dolgot :/ szóval értitek, hogy hogy lehet megkönnyíteni a tanulást?
2013. szept. 1. 17:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Ne úgy állj hozzá, hogy nem fog sikerülni. Úgy kezdjél neki, hogy igenis, te meg tudod ezt tanulni! Sokat számít szerintem a hozzáállás. Határozd el magad, előre tervezd el, hogy x oldalt, vagy x percet fogsz tanulni. Én egyszer átolvasom nagyon részletesen az anyagot, hogy megértsem, megpróbálom memorizálni, esetleg, ha valami nagyon fontos szerintem, akkor kiemelem. Ezután átfutom mégegyszer, de akkor már csak felületesen, és gyorsan. Ezután felmondom magamnak hangosan, és közben járkálok :) Ez a módszer nekem főleg a törinél segít :D De az is sokat számít, hogy nagyon jó jegyzeted legyen... Legalábbis én onnan könnyebben tanulok, mint a könyvből(annak olyan elvont szövege van, teli szakkifejezésekkel-persze ezek is fontosak, de én azt vallom, jobb ha először úgy globálisan el tudom helyezni a dolgokat, aztán belemegyek a részletekbe, finomítom a tudásom, utána nézek az érdekességeknek).. Valakinek az is segít, ha közben halk zene szól.

Sok sikert kívánok ! :)

2013. szept. 1. 17:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Én elolvasom egyszer és közben kijegyzetelem egy füzetbe, utána a füzetben kiemelem, aláhúzogatoma fontos részeekt ceruzával, aztán a kiemelteket elolvasgatom mégegyszer.. Bár én egyetemen vagyok.. Gimnáziumban csak a könyvben húzogattam alá..
2013. szept. 1. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!