Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem melletti OKJ lehetőségei?

Egyetem melletti OKJ lehetőségei?

Figyelt kérdés

Most akkor 21 vagy 23 éves korig lehet ingyen OKJ-t kezdeni?

Estin is ugyanez érvényes?

Az egyetemi szak (büfészak, nagyon könnyű) menjen levelezőin, és az OKJ nappalin, vagy fordítva? Az szól az egyetemi mellett, hogy várható ösztöndíj.

Van OKJ keresztféléves rendszerben? Tudom, hogy az OKJ alapból nem szemeszteres rendszerű, de azért reménykedem, hogy mégis indulnak februártól is.

Lehet még OKJ-ra jelentkezni? Vagy erről már lekéstem és majd jövőre?

Ezek úgy érzem, olyan kérdések, amiket baromira nehéz a reklámszövegekből kihámozni, ha egyáltalán lehet. Más viszont itt átélhette ugyanezt...

A következőket néztem (még tavalyi rendszerben, de ha tetszik valami, kiguglizom az új rendszer szerinti megfelelőjét):

Egészségügyi: általános asszisztens. Nagyon keveset keres? Egyáltalán kelendő?

Megújuló energiaforrás energetikus - erre van szükség? Kicsit úgy hangzik, mint amit egy energetikai mérnök + villanyszerelő ellát, nem kell külön szakképesítés. Azért reménykedem, mert érdekelne, és hangyányi köze van az egyetemi szakomhoz.

Irodai asszisztens - ennek van értelme?

2013. aug. 28. 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Nappali rendszerű iskolai oktatásban a tanuló abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyben betölti szakiskola esetén a huszonkettedik életévét. (ez ugye annyit jelent hogy 20 évet ha betöltötted akkor kezdheted el utoljára nappalin a képzést, ha 2 éves okj képzésre jelentkezel)

2. Esti iskolarendszerű okj képzésnek nincs korhatára, ha nincs még okj végzettséged jár ingyenesen egy képzés kortól függetlenül.

Szoktak "keresztfélévvel" is indítani okj képzést. Ha most gyors vagy még be tudsz iratkozni egy okj képzésre, én múlt évben szeptember elején iratkoztam be egy 2 éves iskolarendszerű képzésre, és még válogathattam is a szabad helyek között. Kár lenne várni a képzéssel. Irodai asszisztens képzés felesleges.

Felsőoktatással lehet egyszerre csinálni az okj-t. Inkább a felsőoktatás legyen nappali az okj esti szerintem.

Egészségügyi asszisztens nem keres annyira keveset..bár van ettől jobb képzés is. Megújuló energiaforrások..nos erről semmit sem tudok.

2013. aug. 28. 18:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Igazából a szakomon most kezdődnének a szakmai részek, illetve most lenne értelme már TDK-zni, most lehet projekthez csatlakozni. Ezt várnám meg esetleg.

És ha télen/jövő ilyenkor is ugyanilyen feleslegesnek látom a szakot, mint most, akkor OKJ mellette.

Ha viszont jövő héten elkezdem az OKJ-t, akkor a kocka el van vetve, akkor a szakot már azért végzem csak el, mert a hallgatói szerződés miatt sokba kerül kilépni, célom vele nincs....

2013. aug. 28. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!