Ti melyik szakot ajánlanátok?
Tudom, a kérdésem nem igazán vág a közoktatás témába, de jobbat nem találtam.
A problémám a következő lenne:
Jelenleg a középiskola utolsó évét kezdem, és előttem áll a választás, hogy mi legyek. Úgy tűnik, ez a kérdés sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnik. Alapvetően nem tudok választani a szakok közül. A logikám illetve a kreativitásom eléggé jó, ezért szerintem maradnék a reál tudományoknál, habár a törit is szeretem. Mellesleg eléggé vizuális vagyok. Alapvetően bármit tudok szeretni, és csinálni, viszont ez így nem jó. Ha sikerül is kiválasztani valamit, akkor ott még van egy csomó választási lehetőség, mert ugye már nagyon terjengősek a tudományok. Szóval olyan szakot kellene találnom, ahol aztán fel lehet használni a kreativitást, a logikát, és a tudást. Matekon például a bizonyítást is bizonyítani kell, ez annyira nem tetszik. A fizikáról nem sokat hallottam. Kémiát vagy biológiát nem választhatok, azokat nem tanultam egy évnél tovább. A matek meg a fizika a tanárok szerint jól ment és megy, de bármennyit is tudok, semminek tűnik. És igazából azt sem szokták reklámozni, hogy például egy fizikus hova tud elmenni dolgozni. Leszámítva a tanítás, ahol alacsony gázsiért karcolhatja a dolgozatokat, és a nap végén még el is kapják a gyerek szülei, ha hármasnál rosszabbat ad. Na jó, ez csak vicc volt. Olyasmi kellene, ahol a természettudományok bizonyos szintem vegyesen jelen vannak.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!