Kihagyhatok egy évet?

Figyelt kérdés
8. és 9.(szakképző) között. Lehet ilyet?
2013. aug. 27. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem. Kivéve, ha már kiöregedtél a tanköteles korból.
2013. aug. 27. 16:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Októberben betöltöm a 16-ot.

Azt hittem ez a tanköteles úgy van, hogy csak a 8 osztályra vonatkozik. Hogy azt köteles valaki csinálni 16 vagy régen 18 éves koráig. Nem is tudtam, hogy mindegy de addig tanulni kell.

2013. aug. 27. 16:26
 3/13 anonim ***** válasza:

Augusztus 31-ig kell betöltened a 16-ot.

Ha októberben leszel csak az, akkor a kérdésedre a válasz: nem.

2013. aug. 27. 17:26
 4/13 anonim ***** válasza:

Pedig kell, de ezt tekintsed inkább lehetőségnek. :-)

Persze ha olyan papírod van, hogy holnap operálnak rákkal és egy évet a kórházban kell töltened utána, akkor megoldható a kihagyás, de csak ilyen különleges indokkal.

2013. aug. 27. 17:34
 5/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszi!:)

És akkor még egy kérdés, hogy mindent értsek: ha októberben betöltöm a 16ot 9.én, akkor 10étől már nem vagyok tanköteles, nem kell bejárnom vagy azt a tanévet még végig kell csinálnom?

2013. aug. 28. 10:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Végig kell csinálnod a tanévet, abban a tanévben még tanköteles leszel.
2013. aug. 28. 12:05
 7/13 anonim ***** válasza:
#6: már nem, az új rendszerben másnaptól szabad a pálya.
2013. aug. 28. 14:20
 8/13 A kérdező kommentje:

Tehát akkor ha szükségem lesz egy év kihagyásra akkor másnap leléphetek.

Köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 28. 14:32
 9/13 anonim ***** válasza:
Na ja, csak akkor nem biztos, hogy folytatni tudod. Ha lelépsz, az nem egy év kihagyás, hanem a tanulói jogviszonyod megszakítása. Utána már max. könyöröghetsz, hogy vegyenek vissza.
2013. aug. 28. 14:33
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát, lehet, hogy megint magasabban járok, de úgy képzeltem, ha ott kell hagynom, akkor ennek a szezonnak a végén, amikor lehet jelentkezni újra beadom aztán csak felvesznek. A bizonyítványommal sincs gond, elég jó jegyeim vannak.

Csak ugye az embernek mindig jön valami, ami az útjába áll aztán most nincs más megoldás, mit az egy év kihagyás

2013. aug. 28. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!