Kihagyhatok egy évet?
Októberben betöltöm a 16-ot.
Azt hittem ez a tanköteles úgy van, hogy csak a 8 osztályra vonatkozik. Hogy azt köteles valaki csinálni 16 vagy régen 18 éves koráig. Nem is tudtam, hogy mindegy de addig tanulni kell.
Augusztus 31-ig kell betöltened a 16-ot.
Ha októberben leszel csak az, akkor a kérdésedre a válasz: nem.
Pedig kell, de ezt tekintsed inkább lehetőségnek. :-)
Persze ha olyan papírod van, hogy holnap operálnak rákkal és egy évet a kórházban kell töltened utána, akkor megoldható a kihagyás, de csak ilyen különleges indokkal.
Értem, köszi!:)
És akkor még egy kérdés, hogy mindent értsek: ha októberben betöltöm a 16ot 9.én, akkor 10étől már nem vagyok tanköteles, nem kell bejárnom vagy azt a tanévet még végig kell csinálnom?
Tehát akkor ha szükségem lesz egy év kihagyásra akkor másnap leléphetek.
Köszönöm a válaszokat!
Hát, lehet, hogy megint magasabban járok, de úgy képzeltem, ha ott kell hagynom, akkor ennek a szezonnak a végén, amikor lehet jelentkezni újra beadom aztán csak felvesznek. A bizonyítványommal sincs gond, elég jó jegyeim vannak.
Csak ugye az embernek mindig jön valami, ami az útjába áll aztán most nincs más megoldás, mit az egy év kihagyás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!