Melyik szakot válasszam, ha ezek érdekelnek (biológia)? (bővebben lent)
Biológia fakton vagyok, de mást nem vettem el mellé faktra, mert igazán csak ezt a tantárgyat szerettem. A többi reál tantárgy elment, nem voltam belőlük valami jó, de rossz sem, általában 4-es... a kémiát már nem is tanulom.
Viszont most lesz az utolsó évem gimiben, és nem tudom merre tovább.A mostani évem jó lett, minden ötös, bár már nem kellett sem földrajzra, sem kémiára, sem infóra tanulni, ezek idén már nem voltak.
Nézegettem a felvit, hová jó az emelt biológia érettségi, és u8gan sok helyre elfogadják, de mégis bizonytalan vagyok.
Orvos, gyógyszerész, biomérnök, biomechatronikai mérnök, vegyész, vegyészmérnök....ezekkel tuti el lehet helyezkedni, de én ilyen szakokra nem tudok jelentkezni, mert csak egy emelt bioszom lesz.Meg annyira nem is hoznak lázba, túl "reálosak". Viszont így mi lesz? Ha valahová biológia kell, oda kell kémia meg fizika is.:(
Biológia alapszak után esetleg van olyan mesterképzés, amivel el lehet helyezkedni, pl. gyógyszergyárakban?
Vagy kutatólaborokba csak az előbb felsorolt szakon végzetteket várják?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!