Hova jelentkezzek ha állatokkal szeretnék foglalkozni?
Szia, én ELTE biosz szakos vagyok, itt ha elvégzed a mesterképzést is akkor tuti tudsz majd állatokkal foglalkozni (mint zoológus vagy etológus), de az tény hogy ezek annyira nem jól fizető területei a biológiának, úgyhogy ha ez is szempont akkor annyira nem javaslom :P
Bár az állatkerti gondozó sem kecsegtet túl nagy fizetéssel, szóval ha ilyesmivel akarsz foglalkozni akkor nem kell félned hogy túlságosan meggazdagodsz :D
viszont tényleg élvezetes munka lehet :)
A herpetológus is zoológus, csak kifejezetten hüllőkkel és kétéltűekkel foglalkozik :)
Idehaza ha már zoológus, akkor madár vagy hüllő, mivel ilyen fajok megmentési programjai mennek. Csak hogy gyakorlati oldalról is megközelítsük a témát. Tehát ornitológus/herpetológus. Nagyobb eséllyel lesz állásod is, pénzt is keresel.
Persze ha egzotikus állatok, természetes körülmények között, akkor mindenképpen külföld, vagy olyan nevet kell taxonómusként szerezni, hogy itthonról is hívjanak. (Taxonómus: rendszertanász. Rendszerezi az élőlényeket, újakat besorol, vizsgálja a törzsfákat, néha még megy is újat keresni, bár ez ritka módja ma a fajképzésnek, gyakoribb, hogy leülnek a laborba szekvenálni, és kijelentik, ez a sáfrányos szeklice valójában hat faj, nem egy.) Ám valóban, ez elég nehéz... főleg "nagyvadra". Gyakrabban férgekkel, rovarokkal "kell" foglalkozni, mert gerincesből telített a szakma. (De féreg-vonalon azt hiszem, mindenki el tudott helyezkedni, akit csak ismertem. Szinténe ELTE, biológia.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!