Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Félévi-felvételi gondok?!

Félévi-felvételi gondok?!

Figyelt kérdés
8.osztályos lány vagyok. 6. osztályig mindig 4,3-as átlagom volt viszont 7.óta ahogy bejöttek a nehezebb tantárgyak sajnos elég rosszul tanulok főleg a történelem, földrajz nem megy. Mindig úgy tanulok hogy részletenként olvasom a vázlatot van hogy 1 órán keresztül és szinte semmi, nagyon kevés dolog marad meg a fejembe, és sorba jönnek a rossz jegyek. kemény 2-2,5 hónapom van arra hogy történelemből 2-es helyett 4-es legyek. Hogyan tanuljak? Nagyon fontos lenne mivel kell a továbbtanuláshoz, igaz a központival foglalkoznak inkább de azért a féléves tanulmányt is nézik. Magyar, magyar irodalom, német nyelvből nincsen problémám csak a töri, földrajz, egyszerűen nem tudom. Kérlek segítsetek, hogyan tudnék kikupálódni félévig?
2009. okt. 30. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Számítógép, tv kikapcsolva lehetőleg ne legyen túl sok minden ami elvonja a figyelmed.

Ha az évszámokkal és a személyekkel van gondod, akkor arra van egy jó ötletem. Én azt csináltam,hogy kis jegyzetpapír egyik oldalára évszámot írtam a másik oldalára az eseményt ami akkor történt. Ugyanígy meglehet személyekkel is csinálni, másik oldalára a rendeleteit vagy cselekedeteit írod.

A magolós részre annyi tanácsot tudod adni, hogy úgy tanuld mint egy mesét. Ha könnyebb akkor a mese vázlatát letudod írni vagy ha úgy jobb egy-egy kulcsszót leírsz egy lapra. Ha a kulcsszavak köré visszatudod építeni a mesét akkor nyert ügyed van. :)

Én így tanultam. Remélem tudtam segíteni :)

2009. okt. 30. 16:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Úgy szoktam hogy mindent kikapcsolok, leülök és elkezdem a vázlatot olvasni ami persze 1-2,5 oldalas. Megpróbálom felmondani, van hogy megy pár részlet de az egész sose megy, meg mindig olyant kérdez amit tuti nem tudok. Ugye ki tudom javítani a jegyeim?
2009. okt. 30. 16:05
 3/10 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy ha hazaérek hulla fáradt vagyok és semmi kedvem még 2,5 oldalas törit, föcit + írásbelit csinálni, de tudom hogy muszály.
2009. okt. 30. 16:10
 4/10 A kérdező kommentje:
*muszáj
2009. okt. 30. 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Szedj magneb6-ot és mikor hazaérsz,aludj egy órát.Aztán kezdj el tanulni.

A törit a legkönnyebb úgy tanulni,ha nem magolod,hanem elképzeled mi történt.Tudom,hogy a 8.os anyag elég száraz,de szerintem nem olyan nehéz elképzelni egy egy puccsot,puncsot,párteseményt,56 meg olyan egyszerű:)A világtörténelem meg tök izgi akkor:))A holokauszt meg ilyenek is könnyen elképzelhető:)

A föci pedig,hát az a legjobb ha felírod mihez mi tartozik,bárnemtudom mit tanultok most.Készíts jegyzeteket,hátha úgy megy:)

Ha most nem megy amúgy mi lesz később?:DIgyekezz és kész és menni fog:)

2009. okt. 30. 16:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha 2 hónapod van akkor úgy tanulj hogy szedd össze az összes zsebpénzedet és irány egy különtanár legalább heti 2x !!!!

Aki elmagyaráz neked dolgokat érthetően, illetve kikérdezi az anyagot és kijavít aztán újra kikérdezi egészen addig amíg nem tudsz mindent!!!

Hidd el megéri befizetni magántanárra!!!

A JÖVÖD A TÉT!!!

2009. okt. 30. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Előző vok...

Azért is lenne még jó a magántanár mert elképzelhető hogy azért nem mennek dolgok mert valamilyen rész kimaradt és most nem tudsz mire építeni a következő leckéből!!

2009. okt. 30. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy 2 hónap alatt meglehet váltani a világot! Értelmes ember vagy. Nem látom okát, hogy ne sikerüljön kijavítani a jegyeid.

(Első voltam) :)

Sok sikert!

2009. okt. 30. 20:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok és pont ezekből a tantárgyakból.Eléggé furcsa,hogy én sem emlékszek sok mindenre,én is csak kiragadok részeket.A legjobb módszer a puskázás,de inkább tanulj,mert önmagadat csapod be a puskázással,meghát akkor ha jó jegyet kapsz ezzel a módszerrel,annak nem örülhetsz joggal.A dicsőség érzése felemelő!Próbálj tanulni!Kérd meg a tanárt,hogy hadd felelj következő órán,és tanulj arra az órára amennyit csak bírsz!MEGÉRI!
2009. nov. 7. 16:05
 10/10 anonim ***** válasza:
sikerülni fog,csak higyj benne és dolgozz érte!Én azért dolgozok,hogy felvegyenek álmaim szakközépiskolájába,és hiszek benne,dolgozok érte teljes erőmmel:D^^és ha kiküldik 4.hó 26.-án az értesítést,és ha felvesznek,eléneklem a himnusz egyik versszakát:D^^érdemes küzdeni..a dicsőség..hát igen...:P jó érzés.
2009. nov. 29. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!