A jogász képzés és az orvosképzés nehézségre meg egyezik egymással?
Az orvosoknak pl. ott vannak még a kötelező nyári gyakorlatok, ami nincs a jogász hallgatóknak.
És az orvosi hat éves, míg a jogi egyetem ötéves.
Mindenképp időigényesebb és nehezebb az orvosi.
Röhej, hogy a jogot az orvosihoz hasonlítják. Majdnem akkora poén, mint a dr. azért a képzésért. Az ilyen ingyen doktori miatt van az, hogy a világban nem sokra nézik a magyar dr-t, csak a bizonyos egyetemen szerzetteket.
Szóval én össze se merném hasonlítani a kettőt. Nem egy színvonal...
Előttem szóló! Ezt honnan tudod? elvégezted a jogot és annyira röhejes volt, hogy így leszólod! Sejtésem szerint csak egy frusztrált büfé szakos vagy szakmunkás vagy, aki egy római szigorlat előtt egész éjszaka sírna idegességében.
Vagy a másik véglet, orvosira jársz és annyira elszállt az agyad, hogy fel sem tudod fogni, hogy más egyetem sem könnyű, nem csak a tied.
ugyan már, utolsó.. szerintem sem lehet a kettőt egymáshoz mérni.
az ismerősöd lehet, hogy ha fordítva csinálta volna a két szakot, tök ellentétes következtetése lenne.. Egy orvosi elvégzése után már biztosan sokkal kevesebb türelme van az embernek az intenzív tanuláshoz, belefásul, ezért is csúszhatott és ezért is érezheti úgy, hogy a jog nehezebb.
Én is úgy tapasztaltam, hogy összességében nehezebb KICSIT a jog, ha komolyan és jól akarod megtanulni.
De ugyanúgy tisztelendő az orvosi szakma is.
Ez csak egy vélemény, nem kell letámadni.
Én orvosit végeztem, de jogba is belekezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!