Informatika terén: 1. ) milyen OKJ-s képzést ajánlotok? 2. ) Milyen egyetem/fősulit?

Figyelt kérdés

Azért érdekel mind2, mert ha az egyetem nem jön össze akkor OKJ lesz belőle. Az informatika érdekel, bármilyen ága. Olyan kellene, amivel el is lehetne helyezkedni utána(pálya kezdésként), keresett munka.

Köszönöm a rendes válaszokat!

2013. aug. 9. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyetemen/főiskolán én a programtervező informatikát ajánlom (de nem csak informatika az egész, bőven van benne matematika is - sajnos ez ilyen). Van még mérnökinformatika (oda csak akkor menj ha a fizikát is szereted, meg van jó pár közgázos tárgy is), meg van gazdaságinformatika (ott pedig a közgázos tárgyak dominálnak). Mind a hárommal el lehet helyezkedni.
2013. aug. 9. 16:53
 2/3 A kérdező kommentje:
igen a programtervező engem is érdekel. Bár a matekot nem szeretem, a fizikát annyira se. És be lehet valamelyik infos egyetemre jutni közepes eredménnyel?
2013. aug. 9. 18:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Külön "infós" egyetem nincs.

De amúgy igen, az infós szakokra könnyű bekerülni, de annál nehezebb bent maradni. Mondjuk az SZTE-n (ahol azért elég jó az informatika oktatás) minimum pontszámmal is be lehetett kerülni proginfóra (240 ponttal).

De a matek azért tényleg menjen, mert szükséged lesz rá.

2013. aug. 9. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!