Gazdinfón / Prog tervező / Mérnökinformatikán nehezek a tantárgyak? Főleg a matekra lennék kíváncsi.
Érdekel az informatika, és talán ez az egyetlen dolog amibe szívesen belevágnék és tanulnám örömmel.
Csak a matek sose volt az erősséggem (és már lassan 3 éve nem is tanultam) , bevallom félek, hogy HA bejutnék bárhova nem tudnék bent maradni.
Érdekelne, hogy mennyire nehéz a matek ( és az egyéb tárgyak).
Egy emelt matek érettségi nélkül ne is vágjak bele?
Válaszokat előre is köszönöm!
A matek a legkevesebb. Itt max. a számítástudományi kurzusok lehetnek nehezebbek.
Szerintem a programozás az igazi kihívás, arra mindenképp feküdj rá már most, ha ilyen pályára akarsz menni.
Én proginfón vagyok.
Igazából ez attól függ, pontosan melyik felsőoktatási intézménybe akarsz menni.
Ha mondjuk ELTE - proginfó, akkor a matek elég nehéz lesz, ott nagyon nyomatják (talán már feleslegesen).
Én az SZTE-n vagyok, itt is van matek és nem a legkönnyebb, de azért lehet vele boldogulni, ha gyakorolsz rá eleget. Első félévben rögtön integrálás/deriválás, arra azért rá kell feküdni, mert elég gyors a tempó.
Igaz, én jó voltam matekból, de emelt szinten egyetem előtt nem tanultam. Inkább a logikád legyen jó, mert az kell a matekhoz, meg a programozáshoz is.
Proginfen a matek nagyon kemény, mérnökinfon meg a fizika (ami ugye eléggé a matekra épül). Gazdinfon meg a közgáz, ami szintén elég erősen a matekre épül.
Véleményem szerint, ha a matek nem az erősséged, válassz más pályát!
Hm, értem.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!