Kötelező e szintemelő érettségit tenni diplomásnak, ha egy másik szakot akar elkezdeni?
Figyelt kérdés
2014-ben végzek teológián osztatlan képzésben, ez egyetemi diplomát ad. Illetve történelem szakon pedig Bsc képzésben, ami ugye főiskolai szintnek felel meg. Jövőre szeretném beadni a jelentkezésem pszichológiára. Ahol kötelező egy emelt szintű érettségi a felvételihez. Én 2007-ben érettségiztem közép szinten. Kérdem én, egy egyetemi, és egy fősulis diploma után is el kell mennem szintemelőt írni, vagy nekem már nem kell, mert esetleg a diploma plusz pont. Mert hogy töriből is lehet emeltezni, de ha van töri diplomám hova emeljem már a töri érettségit? Nem értem ezt a rendszert.2013. aug. 4. 18:39
11/11 A kérdező kommentje:
10. hozzászóló. Sajnos már megszoktam azt hogy egy egy kérdés válaszadói között mindig van egy olyan ember aki okosabbnak, mindent tudóbbnak és úgy egészében tökéletesnek képzeli magát, és még a kérdezőbe is beleköt. Gondolom őt a privát életében senki sem hallgatja meg és úgy alapjában véve nem tartják fontosnak a véleményét. (mint ugye kedvenc 5. hozzászólónk). Amúgy örülök, hogy valószinüleg akkor nem szintemelőznöm. Ennek ellenére tartom a véleményem, hogy elég az összevisszaság a felsőoktatásban. De talán majd javul a helyzet .. egyszer:) Mindenesetre mindenkinek köszönöm az értékes hozzászólást, még vitaminhiányos 5. hozzászólónak is : )
2013. aug. 5. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!