Pszichológus, vegyészmérnök, vagy biomérnök? Esetleg biológus?
Pszihológusból valóban sok van,de ha így vesszük a dolgokat,akkor szinte minden szakmábóll,végzettségből elég sok van. Az már más kérdés,hogy az emberek elismerik a munkáját,mert jó szakember, az ilyen emberekre mindig szükség lesz. :)
vegyészmérnöki szinte kémia, a biomérnök foglalkozik biotecnhológiával, cégeknél tud elhelyezkedni, mindkettőre elég könnyű bekerülni jelenleg(!) felvételi során, pszihológusnak igen nehés, és oda emeltet is kérnek, azt hogy egyet vagy kettőt azt nem tudom, nem biztos dolgot nem szeretnék mondani
A biológus nekem is tetszik.
Szerettem a bioszt és kémiát, mindkettőből emeltet tettem,és most gyógyszerésznek tanulok.
Szerintem olvasgass utána hogy ki mit csinál, mennyire van közvetlen kapcsolatban az emberekkel, érdemes azt is nézni,hogy mennyi idő míg kitanulod,és mennyi a fizetése természetesen.
:)
Ha a pénz érdekel, akkor a két mérnöki elég biztos pontnak tűnik. Ráadásul elég nagy köztük az átjárás, szóval belátható időn belül akár mindkettőt el lehet végezni.
A biológia már szakosodás kérdése. Molekuláris biológusként nem nehéz magad degeszre keresned, de ha a tiszai halak szaporodási szokásaira szakosodsz, akkor már lehet, hogy kicsit neccesebb lesz összeszedni a rezsire valót.
Értem. Köszönöm a választ. És mennyi az esélye hogy pszichológiával jól el fogok tudni helyezkedni?
Valamint nem igazán tudom hogy a két mérnöki között mi a különbség. Eléggé összefolyik a kettő. Nekem inkább a biosz felé húz a szívem, mint a kémia felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!