Biomérnök végzettséggel tényleg el lehet helyezkedni?
Ez általában úgy működik, hogy elmész egyetemre ahol építgeted a kapcsolataid, TDK-zol, szakkolis leszel, szakmai gyakorlatokon veszel részt, jó viszonyt ápolsz néhány tanároddal esetleg felsőbbévesekkel stb...
Ez általában nem úgy megy, hogy bekopogtatsz valahova hogy te ott szeretnél dolgozni (persze olyan is van). Egyetem alatt szerzed meg azt az információt és kapcsolatokat amikre később szükséged lesz. Például sokan oda mennek majd dolgozni ahol a szakmai gyakorlatukat végezték. Gyakorlati helyet pedig az egyetem biztosít (jobb helyeken). Szóval ki van ez találva.
Barátnőm és egy évfolyamtársa BME-n tanulnak biomérnöknek, közben a sotén kutatnak, mindezt egy tanáruk ajánlásának köszönhetően.
Szóval nem kell tévest következtetést levonni csak mert nem találsz annyi álláshirdetést.
Voltam már több gyárban és laborban is, ahol vegyészmérnökök/biomérnökök dolgoznak (nagyjából 80%-ban, meg valamennyi gyógyszerész esetleg...), és mindenhol kb azt láttam, hogy nem is tudják, hogy mi a két szak között a különbség, de mindig azt mondták, hogy teljesen mindegy, ki melyik szakon végzett, mert úgyis az adott munkahelyen tanulja meg az ember, hogy mit is kell csinálnia... mindkét képzés megadja azt az alapot, hogy utána képes legyél megtanulni az ottani feladatokat. Az egyetem ennyit ad.
És ez valóban nem így megy általában, hogy álláshirdetés meg hasonlók, legtöbb ismerősöm a szakmai gyakorlatának a helyén maradt. Én másfél év múlva végzek majd, de van több munkahely is, ahol szeretettel várnának, szóval ne a hirdetésekből indulj ki... :)
Persze ne ez alapján válassz szakot, hogy vajon mennyi állás lesz majd vele, inkább arra figyelj, hogy mennyire szívesen foglalkoznál azzal a dologgal, mert elhelyezkedni gyakorlatilag bármivel el lehet, ha igazán jó vagy az on a területen...ezért fontos, hogy azt válaszd, ami menne, és érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!