Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tanuljak jövőre jobban?

Hogy tanuljak jövőre jobban?

Figyelt kérdés

Jobban akarok tanulni, mert most sem tanultam jól, és most bele fog számítani a 8. féleév.

Hogy tanuljak jobban? Értem én azt, hogy leülök, kizárok mindent a fejemből, de nem megy. Akkor sem, ha mindent elpakolok az asztalról, és csak könyv meg tolltartó van. Ki szoktam húzni a lényeget, ki is írom néha, de nem tudom megtanulni az összeset, csak akkor ha pl 4-kor elkezdem tanulni a törit vagy mindegy mikor, de még 9-re se tanulom meg. Lusta vagyok hozzá, vagy nem tudom, de minig csak elgondolkozok valamin, vagy firkálom a könyvet. (Èvvégén is 2-es lettem töriből Oo. De szerintem van hozzá köze a tanárnak is, mert pl én több dolgot írtam, mint az egyik osztálytársam, de nekem 2/3-ot adott, neki meg érdekes módon 3/4... Vagy /mondjuk ez nem az én esetem, de mindig ezt csinálja/ hogy felelt egy kitünő(!) tanuló, csak most nem tanult annyira, de végül is elmondta , és a felelet végén kérdéseket rak fel a témával kapcsolatban, és mindig azt csinálja, hogy "Ezen a kérdésen fog eldőlni a jegyed". Ő nem tudta, erre 3-ast adott neki... Pedig sok dolgot el is mondott.

Vagy akkor az is véletlen lenne, hogy mindkét barátnőmnek, akik szintén kitünőek, 3-as lett az első jegyük? Ráadásul témazáró.. Na mindegy.) Órán is oda szoktam figyelni. Ott is szoktam jegyzetelni, otthon meg elképzelni a történetet.

De nem csak törivel van így, hanem matek, német, nyelvtan, kémia, biosz.

2013. aug. 3. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Oszd be úgy az időd, hogy mondjuk egy tárgyra max. két órát hagysz-

Mikor megtanultad, "megjutalmazod" magad valamivel,

pl. megeszel egy gyümölcsöt. És ne csak a leckét tanuld meg, hanem csinálj meg hozzá egy-két feladatot is

2013. aug. 3. 10:05
 2/7 anonim válasza:
Figyelj, próbálkozni kell megoldásokon, és soha nem szabad feladni mert akkor nem ért semmit az egész és az egész orssz tanulásos dolog maradni fog. Az egyik barátnőm például tudod hogy tanul? Suli után haza megy, gépezik 2-3 órát, majd utána vacsiig megtanulja a dolgokat, majd utána is egy kcsiit ha még kell, lezuhányzik meg stb. és még utána is egy kcsiti gépezik... Bár személyszerint ez nekem nem jött be, mert például állandóan elterelte a figyelmemet és csak a gépre tudtam gondolni tanulás közben. Én máshogy szoktam. Sokszor haza megyek suliból, kicsit leülök enni, és aztán gyorsan megtanulok midnent hogy utána maradjon időm gépezni. de ha nagyon szárnyalnak a gondolataim tudod mit csinálok? zenét hallgatok. tanulás közben is. nekem segít. avgy néha leülök lerajzolok egy rózsaszín elefántot - most csak mondtam valamit - kidíszítem meg ilyenek, és így a firkálhatnék kedvem el is tűnt és újra tudok koncentrálni:) sok sikert!
2013. aug. 3. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

1. lépés: Ne másokt hibáztass, és ne a különböző vélt vagy valós igazságtalanságokon járjon az eszed. Azzal nem fogsz előrejutni, csak feleslegesen mérgelődni.

2. lépés: Kiválasztani a számodra fontos tárgyakat, amik érdekelnek, jól mennek, amikkel később foglalkozni szeretnél. Azokat NAPI szinten érdemes tanulni, átismételni. Kimondottan fontos még a nyelvek tanulása. Angol KÖZÉPFOKÚ tudás nélkül nem sokat ér az ember a munkaerőpiacon.

3. lépés: A fontos tárgyakat felhozni ötös szintre, a többit min. hármasra.

Tippek: Csoki, kávé, 7-8 ÓRA ALVÁS, SZÜNETEK a tanulásban, megfelelő tanulási időszak (délután/este) megtalálása.

2013. aug. 3. 11:05
 4/7 anonim ***** válasza:
próbálj változtatni a hozzáállásodon. szóval ne úgy állj neki, hogy én ehhez lusta vagyok, úgy sem fogom tudni megtanulni időben...
2013. aug. 3. 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek Kyran-al egy apró pici részletet leszámítva, kávét hanyagold még 13-14 évesen.
2013. aug. 3. 16:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Utálom a kávét, nyugi ><"
2013. aug. 3. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Jogos, ezeket inkább csak úgy általánosságban írtam, persze kávét még hanyagold, esetleg teát helyette, ha szereted. Később viszont ha esetleg aktuális lesz a dolog, sokkal inkább kávé/tea, mint az energiaitalok.
2013. aug. 3. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!