Hogy tanuljak jövőre jobban?
Jobban akarok tanulni, mert most sem tanultam jól, és most bele fog számítani a 8. féleév.
Hogy tanuljak jobban? Értem én azt, hogy leülök, kizárok mindent a fejemből, de nem megy. Akkor sem, ha mindent elpakolok az asztalról, és csak könyv meg tolltartó van. Ki szoktam húzni a lényeget, ki is írom néha, de nem tudom megtanulni az összeset, csak akkor ha pl 4-kor elkezdem tanulni a törit vagy mindegy mikor, de még 9-re se tanulom meg. Lusta vagyok hozzá, vagy nem tudom, de minig csak elgondolkozok valamin, vagy firkálom a könyvet. (Èvvégén is 2-es lettem töriből Oo. De szerintem van hozzá köze a tanárnak is, mert pl én több dolgot írtam, mint az egyik osztálytársam, de nekem 2/3-ot adott, neki meg érdekes módon 3/4... Vagy /mondjuk ez nem az én esetem, de mindig ezt csinálja/ hogy felelt egy kitünő(!) tanuló, csak most nem tanult annyira, de végül is elmondta , és a felelet végén kérdéseket rak fel a témával kapcsolatban, és mindig azt csinálja, hogy "Ezen a kérdésen fog eldőlni a jegyed". Ő nem tudta, erre 3-ast adott neki... Pedig sok dolgot el is mondott.
Vagy akkor az is véletlen lenne, hogy mindkét barátnőmnek, akik szintén kitünőek, 3-as lett az első jegyük? Ráadásul témazáró.. Na mindegy.) Órán is oda szoktam figyelni. Ott is szoktam jegyzetelni, otthon meg elképzelni a történetet.
De nem csak törivel van így, hanem matek, német, nyelvtan, kémia, biosz.
Oszd be úgy az időd, hogy mondjuk egy tárgyra max. két órát hagysz-
Mikor megtanultad, "megjutalmazod" magad valamivel,
pl. megeszel egy gyümölcsöt. És ne csak a leckét tanuld meg, hanem csinálj meg hozzá egy-két feladatot is
1. lépés: Ne másokt hibáztass, és ne a különböző vélt vagy valós igazságtalanságokon járjon az eszed. Azzal nem fogsz előrejutni, csak feleslegesen mérgelődni.
2. lépés: Kiválasztani a számodra fontos tárgyakat, amik érdekelnek, jól mennek, amikkel később foglalkozni szeretnél. Azokat NAPI szinten érdemes tanulni, átismételni. Kimondottan fontos még a nyelvek tanulása. Angol KÖZÉPFOKÚ tudás nélkül nem sokat ér az ember a munkaerőpiacon.
3. lépés: A fontos tárgyakat felhozni ötös szintre, a többit min. hármasra.
Tippek: Csoki, kávé, 7-8 ÓRA ALVÁS, SZÜNETEK a tanulásban, megfelelő tanulási időszak (délután/este) megtalálása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!