Hogy döntsek? Egyetem vagy OKJ?
Szia!
Utolsó válaszolóval értek egyet!
Figyelj szerintem vegyük a legjobb megoldást!
Németországban akarsz elhelyezkedni, ahol nagyon jó fizetést adnak. Teljesen felesleges ennyi évet elpazarolni, legjobb esetben is ha végzel tegyük fel 3 év alatt, akkor is hol fogsz tartani: SEHOL!
Hiába leszel perfekt német nyelvből, nincs gyakorlatod, nem vennének fel sehova....
Inkább végezd el minél hamarabb az ápolóit, minél hamarabb helyezkedj el vele és dolgozz legalább 1 évet a szakmáddal...édesanyám tapasztalatából beszélek!
Ő több mint 20 éves tapasztalattal ment ki Németországba, még azt sem nézték hogy alig tud németül, próbahónap alapján veszik fel az embereket.
Volt kint rengeteg szlovák, cseh 20-25 év közötti, perfektül beszélő ápolók, mégis a tapasztalat alapján döntöttek és vették fel édesanyámat. Csak a gyakorlat számít, hogy mozogsz a munkakörnyezetben.
Tudom, hogy nagyon sokan élnek itthon rózsaszín ködben, azt hiszik úgy működik, hogy mindenki elvégi az iskolát és már megy is ki azonnal dolgozni, már bérelt helye van....szép is lenne....kár hogy az élet nem ilyen egyszerű.
Ha kérdésed van írj még nyugodtan szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!