Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy döntsek? Egyetem vagy OKJ?

Hogy döntsek? Egyetem vagy OKJ?

Figyelt kérdés
Még márciusban jelentkeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem germanisztika szakára,mert mindig érdekelt a német nyelv és szerettem,de az emelt szintű érettségim nagyon rosszul sikerült belőle,ezért úgy gondoltam,már úgysem fogok bekerülni.Beiratkoztam OKJ-s ápoló képzésre,teljesen beleéltem már magam,hogy ez lesz az én hivatásom,mert az egészségügy is nagyon felkeltette az érdeklődésem az utóbbi időben,de most jött a levél,hogy felvettek germanisztikára.Gondoltam,hogyha lehetne,halasztanék 2 évet az egyetemen és addig elvégezném az OKJ-s ápolót,de nem vagyok benne biztos,hogy lehet 2 évet halasztani egybe(írtam már e-mailt az egyetemnek,hogy lehet-e,de még nem válaszoltak).Ha nem lehet halasztani,melyik lenne a jobb döntés?Ápolóként egyből el tudnék helyezkedni,a nyelv szakokról meg azt hallottam,nehéz velük munkát találni.Ráadásul az egyetemre csak úgy tudnék járni,ha kollégiumos lennék,de mégis csak ez egy elég jó hírű egyetem,nem csak egy OKJ-s képzés.Csak nem tudom,megérné-e.

2013. aug. 2. 13:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
húú,hát akkor neked is van kitartásod.ez a kettő sem lehet könnyű egyszerre :/
2013. aug. 2. 22:25
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a germanisztikát felejtsd el. Ha érdekel a német nyelv, akkor úgyis megtanulod magadtól.
2013. aug. 4. 03:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó válaszolóval értek egyet!

Figyelj szerintem vegyük a legjobb megoldást!

Németországban akarsz elhelyezkedni, ahol nagyon jó fizetést adnak. Teljesen felesleges ennyi évet elpazarolni, legjobb esetben is ha végzel tegyük fel 3 év alatt, akkor is hol fogsz tartani: SEHOL!

Hiába leszel perfekt német nyelvből, nincs gyakorlatod, nem vennének fel sehova....

Inkább végezd el minél hamarabb az ápolóit, minél hamarabb helyezkedj el vele és dolgozz legalább 1 évet a szakmáddal...édesanyám tapasztalatából beszélek!

Ő több mint 20 éves tapasztalattal ment ki Németországba, még azt sem nézték hogy alig tud németül, próbahónap alapján veszik fel az embereket.

Volt kint rengeteg szlovák, cseh 20-25 év közötti, perfektül beszélő ápolók, mégis a tapasztalat alapján döntöttek és vették fel édesanyámat. Csak a gyakorlat számít, hogy mozogsz a munkakörnyezetben.

Tudom, hogy nagyon sokan élnek itthon rózsaszín ködben, azt hiszik úgy működik, hogy mindenki elvégi az iskolát és már megy is ki azonnal dolgozni, már bérelt helye van....szép is lenne....kár hogy az élet nem ilyen egyszerű.

Ha kérdésed van írj még nyugodtan szívesen segítek!

2013. aug. 5. 12:32
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) az ápolóit mindenképpen most elvégzem,mert tudom,hogy fontos a gyakorlat és a tapasztalat.akkor meg nem mehetnek el évek másra.nem is úgy gondoltam,hogy egyből kimegyek külföldre.itthon már egyre kevesebb az ápoló,egyre rosszabb helyzetben van az egészségügy,úgyhogy én szívesebben maradnék itthon,mert mi lesz,ha mindenki kimegy külföldre?csak hát külföldön 3x annyi pénzt is kapnak.bár nekem a pénz nem lesz szerintem később se a legfontosabb.fontosabb az,hogy szeressem,amit csinálok.még nem válaszolt az e-mailemre az egyetem,hogy lehet-e egyből halasztani,vagy levelezőre átkerülhetek-e,de hiába,hogy az ápoló képzés csak OKJ,fontosabb lenne.úgyhogy azt nem fogom csinálni estin,az egyetemet illetően meg majd eldől,mi lesz.utolsó,édesanyád tapasztalatát illetően írsz nekem privátba?
2013. aug. 5. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!