Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy zajlik a felsőoktatásban...

Hogy zajlik a felsőoktatásban a tanár képzés?

Figyelt kérdés

Magyar és történelem szakos közéiskolai tanárnak szeretnék tanulni.

Nehéz bekerülni? Melik iskolák adnak olyan képzést? Hogy megy ott a képzés?

2009. okt. 24. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Tudományegyetem - ilyen több is van az országban - bölcsészettudományi karát kell elvégezni 3+2 év alatt. Bekerülni nem extrém módon nehéz, de nem is könnyű. Ott már csak azt a két tudományterületet tanulod, persze számos tantárgy keretében, amire szakosodtál előadások és ún. szemináriumok (ez olyan, mint az iskolai tanóra) formájában, félévenként több vizsgával.
2009. okt. 24. 23:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Beszélhetünk főiskolát végzett tanárról (Tanárképző Főiskola pl.: Szegeden) vagy egyetemet végzett tanárról!

-A különbség a következő:

1. A főiskolát végzett tanár (nem tanító) általános iskola felső osztályaiba taníthat (5.osztály - 8.osztályig)

2. Az egyetemet végzett tanár, ugyanakkor taníthat általános iskolák felső osztályaiba, középiskolákba vagy egyetemen, főiskolán!

2009. okt. 25. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Ohh, nem csak a egyetemet végzett tanár taníthat egyetemen ma már, nekem van tanító ismerősöm aki egyetemen tanít sőt, államvizsgáztat.
2009. okt. 25. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:

2. válaszoló!: A bolognai rendszerben ez már nem így működik, a régi értelemben vett egyetem és főiskola eltérő szerepe megszűnt, 3 éves alapképzés van, utána 2 éves mesterképzés, egyetemen mindenképpen, de bizonyos főiskolákon is, ha fenn akarnak maradni, egyre többön.

1.

2009. okt. 25. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!