Levelező tagozaton kapok diákigazolványt, illetve TB-t? Bővebben lent!
Ja, és a TB-t is kapod, amíg munkanélküliként jogosult vagy rá. Levelezősöknek azonban nem fizetik a TB-t.
Első voltam.
Kedves kérdező.
tb-d addig van rendezve ameddig a nappalis diákigazolványod érvényes+45 nap türelmi idő van.
Munkaügyi központ által csak akkor van rendezve a tb-d ha álláskeresési járadékot vagy átképzés alatt járadékot folyósítanak neked, itt is a járadék folyósítás letelte után +45 nap türelmi idő
Ha levelező képzésre jársz és nem dolgozol, akkor neked kell fizetni a tb-d magad után. a munkaügyi központos regisztráció nem jelenti azt hogy rendezve van a Tb-d.
Ha jól értelmezem amit írtál akkor Te nappalira jártál..akkor a diákigazolványod lejárta + a 45 nap december 15-én fog letelni. Innentől kell fizetned, ha addig nem helyezkedsz el.
Nekem az lenne a kérdésem ha valakit 40évesen felvesznek esti vagy levelező alapképzésre annak is jár a diákigazolvány?
Ha igen, arra is kiváncsi lennék hogy vállalhat-e igy az illető diákszövetkezetnél diákmunkaerőkölcsönzőnél alkalmi munkát?csomagolás cimkézés gyári munka operátor stb ilyesmiket(mivel van diákigazolványa)
Kedves előző...
Igen kap diákigazolványt esti tagozatos és levelezős hallgató is...
De diákmunka nem csak a diákigazolványhoz kötött, hanem ahhoz hogy nappali tagozatos legyen valaki...így diákmunkát nem vállalhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!