Akkor most felvettek? mert a kérelmeknél meg csak ennyi van:
Igen, átvesznek ÁLLAMILAG TÁMOGATOTTRA, ha elérsz egy bizonyos átlagot és pár államis kibukik, de a válaszaidból ítélve neked erre nem sok esélyed van, ne haragudj.
Hogy kicsit tisztában legyél a legalapvetőbb dologgal:
Költségtérítéses szak: meg van adva, hogy félévente hány forint a tandíj, amit neked kell kifizetned (igen, a szüleid is kifizethetik helyetted, sőt akár egy vadidegen is...)
Államilag támogatott képzés: Az állam állja helyetted a tandíjat, tehát neked nem kell ezzel bajlódnod. Azonban, ha nemsikerül elérned a megadott kreditszámot az első év végére akkor kibuksz.
A TVSZ-t én is nagyon a figyelmedbe ajánlom, ha már a felvételi alapvető szabályainak nem tudtál utánanézni...
köszönöm a válaszokat
utolsó
azért van esélyem elérni a megfelelő átlagot
középiskolában is végig 4,5 felett volt az átlagom
tudom jóval nehezebb a fősuli, de azért majd hajtok
Bocsánat, nem kötekedni szeretnék, de:
Elég gyenge középsuli lehetett, ha 4,5 feletti átlaggal 260 pontot sikerült összekaparnod. Ráadásul egy ilyen alapvető dologgal sem vagy tisztában, hogy miért kell a sorrend meg hasonlók.
Szóval én erre a jó átlagra nem alapoznék semmit.
szeged
gábod dénes
nézz utána
szerintem nem olyan gyenge suli
az viszont tény hogy az érettségit elcsesztem
De ha 4,5-es volt az átlagod, és az érettségid is hasonlóan sikerült, akkor miért 260 pontod van? :D
Ez azért kicsit furcsa...
A lényeg: állj neki a TVSZ elolvasásának, sok kínos pillanattól meg fog kímélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!