Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kedves Tanárok! Megérte...

Kedves Tanárok! Megérte tanárnak menni? Nem bántátok meg, hogy ezt választottátok? Nagyon nehéz így megélni? Milyen tanácsaitok vannak egy angolszakosnak, aki tanárnak készül?

Figyelt kérdés
2009. okt. 23. 00:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Csakhogy ő 8 általánossal se dolgozik ott, nem mindegy hogy valaki több millió forintot időt és energiát ölt egy diplomába, egy klasszisokkal fontosabb munkát végez, mint a gyártósoron a bácsi. Egyébként meg milyen összehasonlítás ez? Kinek fontosabb a munkája akkor a mentősé vagy a tűzoltóé,egyformán fontos elárulom, a mentős mégis többet keres, mert nem csak egy tanfolyam kell hozzá, hanem főiskola/egyetem. Nem ugyanaz. Ja és a fizikai munka mindig kevesebbet ér, mint a szellemi.
2009. okt. 24. 15:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Egy tanárnak minden szombat,vasárnapja szabad.Ünnepekkor(pl karácsony)nem dogozik.
2009. okt. 24. 22:58
 13/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem igaz, hogy minden szombat vasárnapja szabad. A továbbképzések, mindig szombaton vannak, mint ahogy az iskolai programok is ahol ugyanúgy neki is kötelezően ajánlott megjelennie, alapítványi bálok, ahol ő szervező, meg pultos, vagy vagy pincér, nem vendég még hajnal 3-kor is, a kirándulások is szombat vasárnapra esnek általában. És még egy átlag ember letette a munkát az ünnepekkor ő olyankor próbálja utolérni magát, és lerendezni 30 ellenőrzőt, üzenőfüzetet,naplót, jegyzőkönyvet, egyebeket. Tehát ez sem így van. Ja és az ünnepnapok általában minden földi halandónak szabadnapok.
2009. okt. 25. 09:50
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem minden szombaton van továbbképzés,iskolai rendezvény.
2009. okt. 25. 14:44
 15/21 anonim ***** válasza:
És képzeld pl.az eladók december 24.-én is dolgoznak.
2009. okt. 25. 14:47
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
Szerintetek van értelme ezen vitatkozni? A kérdés az volt, hogy érdemes -e tanárnak menni. Nem az, hogy mennyit keres egy gyári dolgozó, és nem is az, hogy dec. 24-én dolgoznak -e az bolti eladók. Legyen már okosabb valamelyikőtök, és fejezze be ezt az értelmetlen vitát! Minden szakmának, állásnak megvannak a maga buktatói. A bolti eladók egy része dolgozik ünnepnapokon is (mert képzettség hiányában nem vállalhatnak más állást), nekik ezt dobta a gép. A tanárok meg járnak továbbképzésre, szervezhetnek iskolai ünnepségeket és dolgozatokat is javíthatnak. Ők ezt vállalták. Ennyi.
2009. okt. 25. 18:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Én részemről befejeztem a vitát.
2009. okt. 25. 21:25
 18/21 anonim ***** válasza:
14:47es voltam
2009. okt. 25. 21:25
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

Nézd nem éri meg tanárnak menni, gyakorlatilag a takarító többre fogja magát tartani nálad, és nem viccelek. A fizud kb ugyanezen a szinten csücsül majd. DE, matek tanárnak menni talán, mert keresett, hisz kevesen próbálkoznak és még kevesebben végzik el, számolhatsz otthoni plusz munkával, egy 45 perces korrepetálásért simán elkérhetsz 2000Ft-ot, ha versenyekre indítasz kölyköket talán azt is díjazzák majd. A képzés nehéz és szivatnak, de tényleg azért csinálják, hogy mindent tudj, és amit tanítasz az neked már olyan legyen, mint a szorzó tábla.

Csak egyre kérlek, hogy ha tényleg tanár akarsz lenni, akkor az légy, ne más. Ne csak előadj, darálj, egyebek, a hülye gyereket is tanítsd meg, magyarázd stb, magyarán szólva: taníts! A legtöbb gond matekból és a nyelvekből van, nyelvekből azért, mert az oroszból átképzett 50 éves nyelvtanárok sokszor még egy középfokút sem raknának le, a kiejtésről nem is beszélve, matekból pedig azért, mert az csak megérteni lehet, és ha a tanár nem magyarázza el, nem tanítja meg, csak elmondja, akkor ott nagy bukta lesz.

2009. okt. 25. 23:40
 20/21 anonim ***** válasza:
Bocsi, másik kérdéshez szántam.
2009. okt. 25. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!