Hova menjek fősulira/ egyetemre?
Most 10.-es vagyok gimibe, de ugye jönnek majd a faktok. Tavaly 3.8 volt az átlagom. Idén úgy tűnik jobban tanulok. Kivéve a földrajz, amit utálok. Állatorvos akartam lenni, de a kémiát nem szeretem. Olyan helyre akarok menni, ahol nem kell annyit tanulni, magolni.
Matekból, fizikából, rajzból, informatikából jó vagyok. Tanulni nem szeretek, és mostanában a rajz érdekel. Még a művészet történet is. Szeretnék grafikus, vagy hasonló lenni, de nem tudom, hogy felvennének-e, mert nem vagyok művészetis. Építész is szeretnék lenni, de azt hallottam, hogy az igen kemény.
Milyen iskolákba nem kell belepusztulni a tanulásba?
Minden főiskolán/egyetemen egy picit az embernek bele kell pusztulni a tanulásba,a diplomát nem adják ingyen.
Talán akkor inkább valami kétéves OKJ-s felsőfokú képzésre kéne járnod, az valamivel "lazább".
A főiskolán úgy megy, hogy leadják az anyagot, és nincsen röpdolgozat, (vagy ha van akkor nem számít bele semmibe), inkább nagy anyagmennyiségeket kell egy adott vizsgára megtanulni.
Lehet hogy van olyan is ahol nem kell megszakadni, de én arról nem tudok.
Mindenesetre,az nagyon pozitív,hogy már most gondolkodsz ezen.
Köszi a válaszokat. Még írjatok!
Szerintem ilyenkor már mindenki gondolkozik ezen. Most mindent elkezdek rendesen tanulni, és ami megy és szeretem, azt választom faktnak.
Úgy 3 hónapja a rajzolás, festés nagyon érdekel, és szabad időmbe azt csinálom (meg persze netezek :-)),
de ez nem csak egy újabb fellángolás? Nem tudom hogyan fejlődjek tovább, ezért kezd elmenni a lelkesedésem, pedig tehetségem van hozzá.
Keresgélj itt!
Ne én mondjam már meg tolnai
Meg van telefon, Bell azért találta fel,hogy a műszaki iskolákat felhívd és kérdezz.
Egyébként a grafikus okj- s papírral semmire sem mész, bár ott biztos nem kell megszakadni a tanulásban.
Ha jó vagy matekból, fizikából, rajzból, én is a BME-t javasolnám (vagy egy másik műszaki egyetemet, főiskolát). Igen, igaz, ott tanulni is kell... Ellenben jól fizetnek ezek a szakmák. Ehhez javasolnám pl az építészmérnökit (v. építő, sosem tudom, hogy melyik melyik, vmelyikhez kell a rajztudás is), ipari termék és formatervezõi.
Itt keresgélj! [link]
De a BME az nehéz. Sokan monják. Ha egy kevésbé nehéz egyemen tanulnék építésznek, az miben lenne rosszab? Nem ismernének el annyira a szakmába?
Ott ugye nincs sok elméleti rész? És a matek fizika stb számításokat rendesen elmagyarázzák? Mert ha igen, akkor talán menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!