A szociológia szak mit takar?
Szociológus vagyok, még az 5 éves képzésben majdnem kitűnőre diplomáztam, tökjó gyakorlati helyeim voltak, de diplomázás után nem igazán vettem észre, hogy a szociológia diploma kedvelt volna a piacon.
Cégekhez munkaügyre, HR-re erős hátszéllel lehet bejutni, esetleg sima titkárnőnek, de oda mindig túlképzett voltam.
Önkormányzathoz felvettek volna, csak akkor jött a létszámstop és akinél gyakorlatoztam, azt is elküldték.
Központi Statisztikai Hivatalba pedig nagyon válogatják az embereket, leginkább doktoranduszokat szeretnek felvenni, 1 ismerősöm került oda doktori képzés nélkül, de őt a rokona tolta be.
Még a McDonaldsba sem vettek fel, azóta az érettségimmel dolgozom minimálbérért, ezért érdemes volt tanulni, bár utólag már gőzöm sincs, mi a fenének mentem szociológusnak, nem is szeretem az embereket. Itt nyílt ki a felvis könyv. Nem ajánlanám, hogy ide menj.
Talán szociológus-közgazdászként, amit a 2. hozzászóló írt jobb az esély, bár közgazdászból is rengeteg munkanélküli van, de talán 2 nem keresett szakpárossal jobban be lehet jutni arra a kevés állásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!