Valóban létezik ilyen rendszer?
Hallottam valami olyasmiről, hogy ha felvételizni szeretnék egy egyetemre, akkor a pontok nem feltétlen az összes érettségi tantárgy jegyeiből jönnek, hanem kiválaszthatok 2 tantárgyat és annak a jegyeit duplázom meg, és úgy kapom a pontjaim (pl ha én informatikus vagy akármi szeretnék lenni, akkor elég infóból meg mondjuk matekból jónak lennem... pl magyar vagy törit nem is veszik figyelembe)
Ha létezik ilyen az nagyon jó lenne, mert matek meg infó érdekel igazán, ilyen irányban is akarok továbbtanulni, és akkor nem is kell humán tantárgyakra fókuszálnom, lehetek abból 3-4es is akár ..
Igen, ezek a felvételi tárgyak és nem feltétlenűl csak kettő van belőle. Van ahol 3-4 is.
Ezek azok a tárgyak amiket az egyetem megkövetel ahhoz, hogy felvegyen.
alapból nem is szoktak mást nézni, csak a felvételi tárgyakat, ergo nem te választod ki, hogy miből vagy jó, és abból mész felvételizni, hanem ők mondják meg, hogy mit fogadnak el.
Egyébként vagy 5 éve ez a rendszer.
Most kétféleképpen lehet számolni. Vagy beszámítják az év végi jegyeidet is a főbb tantárgyakból+ az érettségi
VAGY
érettségix2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!