Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valóban létezik ilyen rendszer?

Valóban létezik ilyen rendszer?

Figyelt kérdés

Hallottam valami olyasmiről, hogy ha felvételizni szeretnék egy egyetemre, akkor a pontok nem feltétlen az összes érettségi tantárgy jegyeiből jönnek, hanem kiválaszthatok 2 tantárgyat és annak a jegyeit duplázom meg, és úgy kapom a pontjaim (pl ha én informatikus vagy akármi szeretnék lenni, akkor elég infóból meg mondjuk matekból jónak lennem... pl magyar vagy törit nem is veszik figyelembe)

Ha létezik ilyen az nagyon jó lenne, mert matek meg infó érdekel igazán, ilyen irányban is akarok továbbtanulni, és akkor nem is kell humán tantárgyakra fókuszálnom, lehetek abból 3-4es is akár ..

2009. okt. 22. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, ezek a felvételi tárgyak és nem feltétlenűl csak kettő van belőle. Van ahol 3-4 is.

Ezek azok a tárgyak amiket az egyetem megkövetel ahhoz, hogy felvegyen.

alapból nem is szoktak mást nézni, csak a felvételi tárgyakat, ergo nem te választod ki, hogy miből vagy jó, és abból mész felvételizni, hanem ők mondják meg, hogy mit fogadnak el.

Egyébként vagy 5 éve ez a rendszer.

2009. okt. 22. 16:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy todom hogy 3 éve volt ez a rendszer, mióta ez a 400akárhányas pontszámítás megy, egyrészt a felvételi tárgyakra kapsz pontot illetve az érettségire és a tanulmányi eredményekre plusz nyelvvizsga stb
2009. okt. 22. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak két éve van 480-as pontrendszer, most lesz a harmadik. De én úgy emlékszem a bátyámnak aki még az előző pontrendszerben volt, még ugyanígy felvételi tárgyakat néztek. Azóta van így, mióta kétszintű érettségi van és eltörölték a külön felvételit az egyetemekbe.
2009. okt. 22. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Most kétféleképpen lehet számolni. Vagy beszámítják az év végi jegyeidet is a főbb tantárgyakból+ az érettségi

VAGY

érettségix2

2009. okt. 22. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!