Létezik még olyan az egyetemeken, hogy nulladik évfolyam, vagy ez megszűnt az érettségi rendszer átalakulásával?
Régen indítottak bizonyos karoknál előkészítő évfolyamat azok számára, akik nem nyertek felvételt az egyetemre. Bizonyos szakoknál pedig át lehetett számíttatni felvételi pontoknak a dolgozatok eredményét, vagy adott esetben, ha pl. a dolgozataid átlaga elérte az X %-ot, akkor nem is kellett felvételizned, mert automatikusan felvételt nyertél.
De ugye ez már nem játszik, mert az érettségi a felvételi is egyben.
Igazából a SZTE-ÁOK érdekelt volna, mert tudom, hogy jó néhány éve volt ott ilyen, de nem találtam sehol információt arról, hogy indítanának szeptembertől, a legfrissebb 2006-os volt. Nem lett volna baj, ha pénzbe kerül, és az sem, hogy nem tudom beszámíttatni, csak jó lett volna járni szeptembertől ilyen felkészítő-tanfolyamra-féle valamire, mivel eléggé valószínű, hogy elsőre nem kerülök be. De akkor marad a magántanár.
Köszönöm a válaszokat!
Mo-n már nincs ilyen.
De még több brit egyetemen van(valószínűleg máshol is, de én ezekről tudok), pár kifejezetten erről híres. Többsége drága, de ha jól tudom, állami támogatás/ösztöndíj működik, és lehet estire is menni. És akár itt is lehet hasznosítani az ott szerzett tudást. A magyarországi előkészítőket jól válogasd meg, különösen, ha orvosi egyetemre pályázol!
Sok sikert!
SZTE-ÁOK csak tavaszi szünetben tart előkészítőt. Délelőtt 4 óra biosz, délután 4 óra fizika vagy kémia + este egy kis genetika. Lehet koleszt és kaját is kérni:) Meg persze bulik ezerrel:D
De szerintem magántanárral jobban jársz:) Vagy még az eltének van vmi bioszos előkészítője, az állítólag nagyon jó:) De miért ne kerülnél be elsőre? Fő az optimizmus!:)
Hehe, tényleg bekerültem elsőre. :DD
Bár az optimizmussal azóta is gondok vannak. XD
Lol, milyen kérdéseket írtam ki. :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!