Hány évig kell járjak egyetemre?
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha a szakképzések közül engem több is érdekelne (összesen három), akkor mindhárom képzési idejét le kell töltenem? Gondolom egyszerre nem végezhetem őket :D nem lehetek egyszerre három helyen...
Ebben az esetben viszont 72+60+60 hónapig kell még tanulnom? :D mert az igen csak sok....
Erről nem tudok biztos információt, de véleményem szerint rövidíthető a szakképzés ilyen esetben. Pl. ha mondjuk az egyik szakképzés miatt megcsináltál egy 3 hónapos sebészet gyakorlatot, akkor szerintem ha a következő képzésnél is kell vmennyi sebészet gyakorlat, azt beleszámíttathatod.
De ez tényleg csak tipp. Nem is tudom hol lehetne ennek megfelelően utánajárni. Szerintem olvasd el a linkeket, lehet, hogy az elején leírja azt is, csak nekem nincs türelmem végigolvasni.
Ui.: Szerintem nincs értelme 3 teljesen különböző szakképzésnek. Pont azért van ennyire feldarabolva az egész orvostudomány, mert iszonyat mennyiségű az "anyag". Ahhoz, hogy vmihez tényleg érts, ahhoz azzal kell foglalkozni. Ha egyszerre 3 dolgot csinálsz, akkor egyikben sem leszel igazán jó.
Nem véletlen, hogy még szakterületen belül is szoktak a dokik specializálódni (pl. a nőgyógyászaton belül a meddőségre).
Az orvoslás nem az a terület, ahol nagyon lehet polihisztorkodni. Szerintem.
A gyermeksebészet az egyik, ez az ami a leginkább érdekel :)
Aztán ezen kívűl még az oxyológia és sürgősségi orvostan (ha jól tudom ez szükséges ahhoz, hogy dolgozhassak gyermekmentő autón, illetve helikopteren), a harmadik pedig a honvédorvostan, katasztrófa-orvostan (ezt pedig amiatt szeretném, hogy külföldi missziókon vehessek részt bármilyen katasztrófa esetén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!