Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány évig kell járjak egyetemre?

Hány évig kell járjak egyetemre?

Figyelt kérdés
Még nem tudom pontosan, hogy patológus vagy hematológus szeretnék lenni, de a 6 év általános orvosi után hány éves a patológia és hány a hematológia?:D 15/L

2013. júl. 20. 06:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
de pökhendiek vagytok egymással :) acsarkodás, az kell.
2013. júl. 20. 12:45
 12/18 anonim ***** válasza:
és az a vicc, hogy még az is fúj a másikra, aki szintén nem tudja. (83%):D
2013. júl. 20. 12:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha a szakképzések közül engem több is érdekelne (összesen három), akkor mindhárom képzési idejét le kell töltenem? Gondolom egyszerre nem végezhetem őket :D nem lehetek egyszerre három helyen...

Ebben az esetben viszont 72+60+60 hónapig kell még tanulnom? :D mert az igen csak sok....

2013. júl. 20. 14:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Erről nem tudok biztos információt, de véleményem szerint rövidíthető a szakképzés ilyen esetben. Pl. ha mondjuk az egyik szakképzés miatt megcsináltál egy 3 hónapos sebészet gyakorlatot, akkor szerintem ha a következő képzésnél is kell vmennyi sebészet gyakorlat, azt beleszámíttathatod.

De ez tényleg csak tipp. Nem is tudom hol lehetne ennek megfelelően utánajárni. Szerintem olvasd el a linkeket, lehet, hogy az elején leírja azt is, csak nekem nincs türelmem végigolvasni.

Ui.: Szerintem nincs értelme 3 teljesen különböző szakképzésnek. Pont azért van ennyire feldarabolva az egész orvostudomány, mert iszonyat mennyiségű az "anyag". Ahhoz, hogy vmihez tényleg érts, ahhoz azzal kell foglalkozni. Ha egyszerre 3 dolgot csinálsz, akkor egyikben sem leszel igazán jó.

Nem véletlen, hogy még szakterületen belül is szoktak a dokik specializálódni (pl. a nőgyógyászaton belül a meddőségre).

Az orvoslás nem az a terület, ahol nagyon lehet polihisztorkodni. Szerintem.

2013. júl. 20. 14:35
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, mert ha megnézed itt ( [link] a munkaterveket, minden egyes gyakorlat alatt ott van, hogy lehet felmentést kérni másik szakvizsga alapján, szóval ha már töltöttél pl. valahol néhány hónap sürgősségi gyakorlatot, nem valószínű, hogy újra kéne.
2013. júl. 20. 14:46
 16/18 anonim ***** válasza:
15. vagyok, és egyet kell értenem 14-es utóiratával. Inkább válassz két hasonló, de inkább egymásra építő szakterületet (belgyógy + endokrin, szájseb + fülorrgége vagy hasonlók), ha már többet szeretnél, de a szakvizsgahalmozásnak nincs értelme, főleg ha 72 hós képzést választasz (ha jól sejtem valami mélyebb sebészeti képzés lesz az), érdemes inkább egy valamiben elmerülni, mintsem mindenbe belekapkodni. Így is pont elég idejét cseszi el az ember az egyetemmel és a szakképzéssel, nincs értelme fölösleges bonyodalmakat okoznia magának =)
2013. júl. 20. 14:57
 17/18 anonim ***** válasza:

A gyermeksebészet az egyik, ez az ami a leginkább érdekel :)

Aztán ezen kívűl még az oxyológia és sürgősségi orvostan (ha jól tudom ez szükséges ahhoz, hogy dolgozhassak gyermekmentő autón, illetve helikopteren), a harmadik pedig a honvédorvostan, katasztrófa-orvostan (ezt pedig amiatt szeretném, hogy külföldi missziókon vehessek részt bármilyen katasztrófa esetén).

2013. júl. 20. 15:04
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem katasztrófahelyzet esetén simán mehetsz sürgősségi vizsgával is. Sőt, szerintem olyan területeken, ahol orvos is alig van, ott bármilyen orvosnak örülnek.
2013. júl. 20. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!