Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Média és kommunikáció szakra...

Média és kommunikáció szakra mindenhol 400 felett van a ponthatár?

Figyelt kérdés
Én nézegettem, és államilag finanszírozott helyeket 400 pont alatt nem találtam. Ugye csak és kerestem rosszul, és nem ilyen magas a ponthatár?

2013. júl. 9. 21:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nem csak azért ennyi a ponthatár, mert túlképzettség van, hanem azért is, mert erre a szakra bekerülő egyének általában nem tájékozottak a világ dolgaival kapcsolatban. Hidd el, elég szánalmas, hogy az előadások arra mennek el, hogy középiskolai történelem anyagot, illetve 20. századi (még csak nem is KORTÁRS!!) irodalmat kell magyarázni.

Kommunikáció és médiával, ha kellő gyakorlatot szerzel (nagyon sok ingyenmunkát jelent, én már fél éve dolgozok ingyen), jó eséllyel el tudsz helyezkedni egy médiumnál. Hogy fogsz úgy híreket szerkeszteni (és ez még a legalacsonyabb szint!), ha nem vagy tisztában a világban történt eseményekkel?

Ha írsz egy jó törit, vagy magyart, és ebből az egyik emelt simán be lehet kerülni. 400 pont alatt, pedig ne akarjon senki bekerülni.

Ha teszem azt 435 pontod van, a ponthatár pedig abban az évben az adott egyetemen 455, akkor elnézendő, de abból személy szerint nekem nagyon elegem van, hogy egyesek 320 és 310 pontokkal kerülnek/kerültek be.

Majd ha az embernek megvan a kellő alaptudása, akkor jelentkezzen egyetemre. Főleg egy ilyen interdiszciplináris szakterületnél.

2013. okt. 2. 22:14
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet. Sok olyat ismerek, aki emelt szinten érettségizett töriből, mégsem tud hozzászólni alapvető dolgokhoz. Ez bullshit. Ott vannak például a rádiósok: szerinted ők emelteztek, meg 500 ponttal kerültek be az egyetemre? Hát egész biztosan nem, mégis színes és sokoldalú emberek, ergo tisztában vannak a dolgokkal, így hozzá is tudnak szólni szinte mindenhez.
2013. okt. 4. 21:14
 23/27 anonim ***** válasza:
Azt azért ne felejtsd el, hogy akik most rádiónál dolgoznak,azoknak nem 500 pontos rendszerben kellett érettségizniük, jobb esetben nem volt még bolognai rendszer és a képzések sem voltak szétbontva alap-, és mesterképzésre, ergo széleskörűbb tudást kaptak. Egyébként meg nem hiszem, hogy aki töriből ír egy jó emeltet az hülye lenne a világ dolgaival kapcsolatban, főleg, hogy a mai politikát is szervesen meghatározza a töri. Egyetemen a középiskolai tudást viszik tovább, azt fejlesztik. Ha nincs mit fejleszteni, hatalmas lesz a lemaradás az egyének között, ezért buknak ki sokan. Az előadók meg már teljesen ki vannak akadva, hogy az odajárók fele '56-ról sem tud nyilatkozni. :) Vagy Trianonról. Ilyenek ismétlem: ne menjenek kommunikáció szakra. Jogra se vesznek fel, ha nem tudod mi a magyar alkotmány.. Érted... :)
2013. okt. 25. 15:50
 24/27 A kérdező kommentje:
Értelek, de még mindig nem tudom osztani a nézetedet. Nehogy már azt mond, hogy a történelem az alapköve mindennek. Nem kell ahhoz emelt töri, hogy ezekről a triviális dolgokról tudjak neked nyilatkozni. Aki meg nem tud, az alapból segghülye. Nem 300 pontom van, de nem is 400. A műveltség meg nem egy érettségin múlik. ;) Egyébként meg fizetősön nem kell 455 pont.
2013. okt. 31. 19:09
 25/27 anonim ***** válasza:

Ha újságírást veszel fel szakiránynak igenis az alapköve.

És bármennyire is triviális, az odajárók 80%-a nem tud róla nyilatkozni semmit. :)

De minek teszed fel a kérdést, ha van egy berögzült ideád a témával kapcsolatban, és zárt vagy olyan felé, aki oda jár és tudja? :)

2013. nov. 2. 19:48
 26/27 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az a konklúzió, hogy az odajárók 80%-a hülye. De ha nekik volt 455 pontjuk, akkor az azt jelenti, hogy töriből nem lehettek kettes, hármasok, innentől kezdve nem értem, hogy miért lenne baj az, ha már 310 ponttal is be lehetne kerülni? Ha a 455 pontos lehet hülye, akkor a 310 pontos is lehet okos, nem? Véleményed szerint 77%-os törivel érdemes-e nekivágni? Igyekszem nem zártnak tűnni, épp ezért próbálom a beszélgetést egy bizonyos irányba terelni, illetve értelmes érvekkel megcáfolni, amit mondasz - feltéve, ha nem értek vele egyet.
2013. nov. 3. 15:49
 27/27 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az érettségi eredmények nem tükrözik feltétlenül az intelligenciát, sem a tájékozottságot.
2013. nov. 3. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!