Média és kommunikáció szakra mindenhol 400 felett van a ponthatár?
13 vagyok :)
most olvastam egy cikket eduline-on, hogy a kormány hová húzta meg az állami ponthatárt, ezért írtam, hogy szerintem már az önköltséges is 400 felett lesz a túljelentkezők miatt. :)
#13: hát figyelj, Debrecenbe pl 2012be kb 432 volt a határ támogatotton (9 embert vettek fel rá) és 252 önköltségesen (42 embert vettek fel rá)
Forrás: [link]
tudom :D
én csak mint írtam az eduline-os cikk hatására gondolom ezt :D 470 az állami alsó határ eszerint és szerintem a maradék is 400 feletti pontokkal fog rendelkezni :)
de ez csak az én véleményem :D
-én is DE-re járok egyébként, csak más szakra-
Önköltségesen 400 felett? Max az Eltén..
Pl Bgf-re az önköltségesre 173 ember jelentkezett, első helyen 12, valószínűleg meg sem fog telni a szak, ezért lesz 240 a ponthatár..
Vicc ez az egész, komolyan mondom. Mégkommra akartam én is menni (igaz 2014-ben fogok érettségizni), de irreálisan magas a pontszám (tény, hogy sokan választják ezt a szakot). Viszont nem annyira könnyű, mint amennyire elsőnek tűnik (nyilván nem egyenértékű egy mérnöki, vegyész, stb szakkal). Egy másik intézmény OKJ-s képzéséből kivették a fent említett szakot (oda pont sem kell), szóval az is kilőve... 2014-re remélem nem fogják megszüntetni a másik, ponthatáros OKJ-s képzést, mert tényleg nem tudom, mihez fogok kezdeni (nah jó, van tippem).
Elszomorító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!