Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OKJ képzés vagy érettségit...

OKJ képzés vagy érettségit adó iskola? 16/F

Figyelt kérdés

A 10. osztályt végeztem júniusban. Jövőre már nem szeretnék "rendes" iskolába járni. Van 2 választási lehetőségem: valamiféle OKJ képzés(2 éves), ami nem ad viszont érettségit.

Vagy egy olyan iskola, ahol csak az érettségire készítenek fel.(2 év, heti 2 délután)

Ti melyiket választanátok? Mondjuk az egyik nem zárja ki a másikat...

Mi a véleményetek?

UI: Ilyen válaszokat nem várok, hogy: maradj csak a jelenlegi iskoládba, az jó. NEM JÓ!

#OKJ #iskola #tanfolyam #szar az iskolám
2013. júl. 2. 20:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#4-es vagyok igen. Tudtam hogy már megint ezt a szakma-OKJ ugyanazt magyarázod.

A kétkezű szakma az szakma a hétköznapi nyelvben. Köszönöm, tisztában vagyok vele, hogy papíron ugyanannak számít. Szeretem az ilyen okoskodókat.

Felsőoktatásba miért menne? Aki nem akarja rendesen végigjárni a 4 osztályt, az utána menni akar egyetemre? Mehet, de úgy ki fog bukni mint a huzat. (nem bekerülni nehéz, hanem bent maradni)

Elmegy szakmát csinálni nappali tagozaton, estin meg elvégzi az érettségit. De biztos, hogy a kettesre fog hajtani, nem arra hogy minél jobb legyen egy felvételi miatt.

2013. júl. 31. 09:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha nem tűnt volna fel akkor ugyanazt tanácsoljuk neki. Ha értelmezted volna a válaszomat épp azt magyaráztam neki/neked, hogy egyetemre ne menjen, hiszen még az érettségi felé is inkább csak hajlik. -> Ezt pedig azért írtam, mert kötekedsz és elképzelésem se volt arról, hogy te mit érthetsz "szakma" alatt, ugyanis már kétszer leírtad, hogy ne tanuljon OKJ-t, holott a te általad említett szakma is ugyanúgy OKJ.

A kérdező pedig "szakmát" szeretne tanulni, mint írta pincért vagy cukrászt, te ebbe is belekötöttél, hogy tanuljon inkább "szakmát", nos nem értem, hogy ennél nagyobb kétkezi szakmát mit tudnál ajánlani, de érdekelne? Egyébként, mint írtam van festő, cukrász, pék, szakács, sőt még varrónő ismerősöm is, akik cseszhetik a te általad említett "szakmákat", mert ugyan nagyon nyomatja őket sok ember, főleg idősebb ember, élen Hoffmann Rózsika kisasszonnyal, hogy a fiatalok tanuljanak azt, de közülük nagyon kevés talál munkát, sokan emiatt elhagyják az országot, mert ott van munkalehetőség számukra.

2013. júl. 31. 12:17
 13/14 anonim ***** válasza:
48%

#11 képzeld, én sem akartam végigjárni a 4 osztályt, ennek rengeteg oka lehet, nekem semmi célom nem volt, sem ambícióm, ott is hagytam 10. osztály után. ezért még nem kell leírni a másikat, sok dolog lehet a háttérben. én elmentem szakmát tanulni.

2 év szakmában töltött idő után jöttem rá, hogy én baromira nem ezt akarom, és rengeteget tanultam végül, munka mellett, esténként, aminek az lett az eredménye, hogy az emelt érettségik jobban sikerültek, mint amiket itt gyiken nappalisoktól olvasok, az érettségi átlagom 4,7 + csont nélkül bejutottam az egyetemre, ráadásul eltére, és nem egy kamuszakra. azt meg már ne magyarázd meg nekem, hogy ki fogok peregni, mert pont az, aki ilyen göröngyös úton jut oda, az fog jobban kapaszkodni bele.

szóval az, hogy még nincs meg az érettségije, az égvilágon semmit nem árul el a kérdezőről.

2013. júl. 31. 13:07
 14/14 anonim ***** válasza:

De milyen suliba járt a kérdező (eddig)?

Szki vagy gimi?

2016. júl. 23. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!