ELTE-BTK magyar szak vélemények?
Szia!
Először is gratulálok a sikeres felvételihez!
Nos, az tény, hogy sokat kell olvasni. Elvégezhető, nem kell megszakadni, ha szeretnél jó átlagot, de nem igaz, amit terjesztenek, hogy nem kell tanulni. Marha sokat kell olvasni, de hát ez magyar szak. Nekem hál' Istennek szerencsém van, mert a nyelvészet és az irodalom egyaránt érdekel, de valóban igaz az, amit a fölöttem szóló ír, hogy általában erre a 2 nagy ágra szakadnak az emberek, mármint érdeklődési körben. Az irodalmárok szerint a nyelvészet száraz és unalmas, a nyelvészetesek szerint pedig az irodalom amolyan megfoghatatlan blabla. Ha mindkettő érdekel, szerencséd van, mert ami érdekel, azt szívesebben tanulod is.
Én szimpatikusnak találom a hallgatókat és a tanárokat is. Szerintem a tanárok alapvetően jó fejek, nem szemétkedésre megy a dolog, persze itt is vannak könnyebb és nehezebb tárgyak.
Ha ügyesen választasz szakirányt/minort, nem kell a Mekiben dolgoznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!