Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE-BTK magyar szak vélemények?

ELTE-BTK magyar szak vélemények?

Figyelt kérdés
Szeptembertől az ELTE-BTK magyar szak lelkes táborát fogom gyarapítani vagyis nagyon remélem. Jelenlegi hallgatói jogviszonyban lévő tanulóktól érdeklődnék :nagyon nehéz a tanterv teljesítèse?
2013. jún. 30. 20:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is gratulálok a sikeres felvételihez!

Nos, az tény, hogy sokat kell olvasni. Elvégezhető, nem kell megszakadni, ha szeretnél jó átlagot, de nem igaz, amit terjesztenek, hogy nem kell tanulni. Marha sokat kell olvasni, de hát ez magyar szak. Nekem hál' Istennek szerencsém van, mert a nyelvészet és az irodalom egyaránt érdekel, de valóban igaz az, amit a fölöttem szóló ír, hogy általában erre a 2 nagy ágra szakadnak az emberek, mármint érdeklődési körben. Az irodalmárok szerint a nyelvészet száraz és unalmas, a nyelvészetesek szerint pedig az irodalom amolyan megfoghatatlan blabla. Ha mindkettő érdekel, szerencséd van, mert ami érdekel, azt szívesebben tanulod is.

Én szimpatikusnak találom a hallgatókat és a tanárokat is. Szerintem a tanárok alapvetően jó fejek, nem szemétkedésre megy a dolog, persze itt is vannak könnyebb és nehezebb tárgyak.

Ha ügyesen választasz szakirányt/minort, nem kell a Mekiben dolgoznod.

2013. aug. 21. 22:43
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. szept. 7. 15:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Felvettek amúgy? (Gondolom, hogy igen :D) :D
2013. szept. 7. 16:28
 14/20 A kérdező kommentje:
bizony, sikerült :)
2013. szept. 7. 17:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Engem is :D
2013. szept. 7. 17:14
 16/20 A kérdező kommentje:
tudooom, te vagy Angi nem?
2013. szept. 7. 17:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor gratulálok Nektek!
2013. szept. 8. 20:50
 18/20 anonim ***** válasza:
Továbbtanulás előtt állok, és bár nagyon érdekel mind az irodalom, mind a nyelvészet, tartok tőle, hogy a magyar szak elvégzése után nem lesz könnyű elhelyezkedni. Igyekszem többfelől informálódni, ezért most - így 8 évvel a válaszaitok után - szeretném megkérdezni, hogy milyen tapasztalaitok voltak, és hogy sikerült elhelyezkednetek a diploma letétele után?
2021. okt. 22. 22:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
En a 15. valaszolo vagyok. Elegge mas iranyba sodort az elet, en 2. ev utan otthagytam a magyart. Ennek voltak szemelyes okai, de leginkabb az, hogy nem nagyon talaltam meg a szamitasaimat. Voltunk ezzel igy egy paran, de sok kitarto csoporttarsam is volt, akik mentek mesterkepzesre, most pHD-n vannak, TDK-ztak. De azt is latom, hogy volt aki elvegezte, aztan egy multinal helyezkedett el, irodai allason, eleg jo penzekert. Szoval rajtad mulik, mit hozol ki belole. :)
2021. okt. 23. 09:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! :)
2021. nov. 14. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!