Ha jogot tanulok, elhelyezkedhetek diplomáciai vonalon?
Diplomata szeretnék lenni, de annyit hallottam, hogy nincs értelme nemzetközi kapcsolatokat/tanulmányokat végezni, hogy gondoltam, inkább jogi karon próbálnám meg. Be kell valljam, elég hiányosak az ismereteim a felsőoktatás terén részben, mert még ráérek, részben pedig mert a neten próbálok tájékozódni de annyi a (felesleges) információ, hogy nem látom át. Szóval.
Láttam, hogy szegeden a jogi karon van ilyen szak. De lehet úgy csinálni, hogy felveszek egy másik (hasonló) szakot mellé és akkor a végén lehetek olyan 'diplomata' aki el tud helyezkedni jogászként vagy valami? Bocs, kicsit homályos a kérdés, én sem igazán étem.:)
A másik kérésem, hogy ha külföldön tanulnék ( az anyagi része megoldható) vagy ott csinálnám a mesterképzést, akkor könnyebben helyezkedhetnék el?
Előre is köszi. Már azt is, hogy végigolvastátok a kérdést.
"De lehet úgy csinálni, hogy felveszek egy másik (hasonló) szakot mellé és akkor a végén lehetek olyan 'diplomata' aki el tud helyezkedni jogászként vagy valami?"
Inkább olyan jogász lehetsz aki el tud helyezkedni diplomataként.
Mindenki okoskodik hogy mit kellene elvégezned, pedig pont akkor tennéd a legjobban ha nem mások tanácsát követnéd, hanem te magad tudnád hogy mit akarsz.
Ha úgy gondolod hogy menne a jog, akkor persze megéri elvégezni.
Ha külföldön tanulsz az nem feltétlenül jelenti azt hogy könnyebben helyezkedsz el, de tapasztalatszerzés miatt megéri, akár csak 1-2 szemesztert kint tanulni.
Annyit még hozzátennék hogy azért sok infot találsz neten erről és most hiába érzed feleslegesnek, később valószínűleg le fognak tisztulni az infok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!