Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tanuljak tovább, ha az...

Hogyan tanuljak tovább, ha az angol az egyetlen, ami érdekel?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és elkezdtem gondolkozni a pályaválasztáson. Arra jöttem rá,hogy angolon kívül szinte semmi más nem érdekel. Az angolért viszont rajongok, és a tanárom is azt mondja hogy van tehetségem.

Tehát a kérdésem:ha mondjuk elvégzek egy anglisztika szakot, milyen esélyeim vannak az elhelyezkedésre?

Melyik irányba éri meg szakosodni: tolmács, fordító vagy nyelvtanár?

2009. okt. 14. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
tolmács/fordítóból igazából dunát lehet rekeszteni, nyelvtanárnak viszont kevesen mennek, talán az. én is ugyanígy voltam az orosszal.
2009. okt. 14. 22:36
 2/3 anonim válasza:

Szerintem érdemes elkezdeni egy tanárival, az általában 3 év alatt megvan, és a másik két évben még szakosodhatsz tovább. Az ELTE-n legalábbis volt régen ilyen, azt hiszem English Teachers' Training-nek hívták, és a három év végén vizsgázhattál. Ha más suliban (főiskolán) voltál angol szakos tanár, akkor innét folytathattad az ELTE-n a Bölcsészkaron angol szakon. Sajna ez már legalább 15 éve volt, úgyhogy azóta sokat változtak az egyetemek, összevonások, pénzhiány, egyebek miatt.

A tolmács-fordító jó, csak angolból elég sok van, és ezért nem fizet olyan jól, mint más nyelvek. Mehetsz még (csak) bölcsész vonalon is tovább, de azzal is tanítani tudsz csak, vagy a végén teljesen szakmán kívül helyezkedsz el, mint a legtöbb bölcsész... Az egyetem legalább élvezetes, az angol meg alapból is kell a legtöbb munkahelyen... :-S

Esetleg tanulhatnál mellé egy kevésbé népszerű vagy egy ritka nyelvet, és akkor már elég jó szakma...

2009. okt. 14. 22:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Nap mint nap nyílnak új nyelviskolák, ahova keresnek angoltanárokat. Főleg nagyvárosban. Mindenképpen tanulj hozzá még egy nyelvet, azzal nőnek az esélyeid. Az angol már amolyan kötelezően tudni kell nyelv, de mindig lesznek emberek, akiknek nem megy és (magán)tanárra van szükségük.

A kérdés csak az, tudnád-e tanítani.. Lenne-e türelmed a lusta, érettségire vagy nyelvvizsgára készülő diákokhoz..

Sosem hátrány, ha teljesen jól beszélsz egy idegen nyelvet (főleg az angolt), de mondom, mindenképp tanulj hozzá egy plusz nyelvet, de ne gagyit.. :) spanyol, német, francia, olasz, orosz, japán.. ezek majd minden nyelviskolában szereplő nyelvek, és egyre több középsuliban is ezekből lehet választani.

Ha mást nem, végezz el mellé egy tanítóképzőt, és akár Angliában taníthatod írni-olvasni a gyerekeket, nemrég nagy hiány volt a tanárokból kint (bár inkább matek-fizika szakokon)

Miből vagy még jó? Ha középiskolai tanár szeretnél lenni, annak is minimum 2 szak kell, tehát angol-és még valami.. Legjobban a nyelvvel jársz, azt mindenhol tanítják nagyobb óraszámban. (biosz, fizika, földrajz, heti 1-3 óra van belőle, iskola válogatja, nyelvből viszont szinte minden nap -> ez a nem mindegy :) )

2009. okt. 15. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!