Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Építész mérnöknek van esélyem...

Építész mérnöknek van esélyem tovább tanulni?

Figyelt kérdés

Grafikusnak tanultam 5 éven keresztül. Grafikusi szakmám is van. Az ábrázoló geometria és a matematika elég nehezen megy. Viszont Magyarországon manapság, talán egy mérnöki diplomával többre megy az ember.

Viszont a kézi rajz, az nagyon jól megy, és hallottam, hogy az is szükséges hozzá?

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. jún. 26. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Esélyed van, de matekból nagyon pronak kellene lenned. Keményen megkövetelik a statikát is, a fizikát is. Nem árt pár félév csúszást sem beleszámítani. Nem lebeszélni akarlak, csak felkészíteni.
2013. jún. 26. 21:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2013. jún. 26. 21:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Mérnöki diplomával többre megy az ember persze, de ez sajnos nem feltétlenül az építészmérnökökre vonatkozik. Válság van, egyszerűen nincsenek beruházások, én megfontolnám kétszer is, hogy építésznek menjek-e.
2013. jún. 26. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:
Én szívesen mennék építésznek, de egy mérnöki diploma sem garancia semmire sem. Mérnökökből is a legjobbak tudnak elhelyezkedni hiába van állásajánlatokkal telítve a piac. Felénk minden mérnöki iroda úgy vesz fel gépészmérnököket, építészmérnököket, hogy előtte felmérik mit tud. Ha nem felel meg megy a levesbe.
2013. jún. 26. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Istenkém!!! Tisztázzuk mik vannak:

- építész

- építőmérnök

- építészmérnök

Ergó ne mondjuk azt, hogy építész nem keres jól. Mert az építészek igenis jól keresnek. Pont a mérnökök nem keresnek jól. Sokszor minimálbéren tengődnek.

2013. jún. 26. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Ki mondta amúgy?
2013. jún. 26. 22:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Én írtam ezt is, azt is, de az építész szó leírásával csak rövidíteni akartam...
2013. jún. 26. 22:26
 8/9 anonim ***** válasza:
De a mondanivalóm lényege ugyanaz. Manapság ezzel a szakmáva lelhelyezkedni baromi nehéz, már-már lehetetlen.
2013. jún. 26. 22:26
 9/9 A kérdező kommentje:
hú hát értem, rendben köszönöm a válaszokat! :)
2013. jún. 27. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!