Barátnőm nagyon lusta, ha tanulásról van szó. Hogyan vegyem rá a tanulásra?
azzal már próbálkoztam. De az is elég nyögvenyelős, főleg mikor 1 nappal előtte tudom meg, h másnap doga...
főleg, ha azt sem tudja h miből is írnak pontosan:S
Szerintem ez nem is lustaság, hanem komolytalanság!
Próbáld neki megmagyarázni, hogy nem neked, hanem magának tanul, feltehetően abból a célból, hogy a későbbiekben kevesebb fáradtsággal, kicsit több pénzből tudja fedeznia családja kiadásait, ill. hozzájárulni.
de azt is megteheted, hogy elmeséled neki, az én barátnőm esetét, aki a bukott fiátt nem engedte vissza középiskola első osztályába, hanem elküldte dolgozni, kőműves mellé fizikai munkásnak.
Azt mondta neki, hogy az a pénz, amit hoz minden hónapban, az pont elég a rá eső rész fedezésére a háztartás költségeiből.
Se lógás, se csavargás, se pénz.
Hosszas könyörgések után volt hajlandó beleegyezni, hogy újra elsőbe iratkozhasson, és láss csodát, kitűnővel végezte a középiskolát, azóta a főiskolát is.
Tudom, hogy ez drasztikus, viszont a hozzáállás komolytalansága esetenként igencsak ugyanaz!
akár lustaság, akár komolytalanság, semmire sem megyek vele, egyszerűen magyarázhatok neki bármit, csak azt hajtogatja, hogy tudja, h kell, de nem tudja. Már komoly veszekedés is volt, de semmi...
Ma meg már 18évig iskolaköteles is, szóval esélytelen a szankció, anyja sem igazán nyaggatja
és akkor ha ők sem teszik, akkor én meg csak nézzem?
hasznos ötletek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!