Milyen utat kell bejárnom ahhoz, hogy könyvelő lehessek? Esetleg valaki rávilágítana a jó és az árnyoldalaira is?
Milyen iskolákat célozzak meg? Esetleg milyen tanfolyamokat végezzek el?
A könyvelői munkába sajnos nem tudok belelátni, de a munka leírásából nem tűnik rossznak.
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó könyvelő?
Jelenleg a Debreceni Egyetem elsőéves Egészségügyi szervező szakos hallgatója vagyok. Innen hova tovább?
Milyen lehetőségeim vannak egészségügyi szervező végzettséggel, a könyvelésen kívül, amiből meg is tudok élni?
Elnézést a sok kérdésért :) de engem ez tényleg nagyon érdekelne. Nagyon örülnék, ha minden kérdésemre választ kapnék.
Szia!
Könyvelő legkönnyebben úgy lehetsz, ha elvégzel egy pénzügy-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamot (most és és ezt tanulom), ezután pedig mehetsz mérlegképes könyvelői képzésre. Több képzés is előfeltétele, de szerintem ez a legcélszerűbb.
Persze mehetsz fősulira is...
A pü-számviteli eddig 1,5 év volt, most változtatták az OKJ-s rendszert, ha jól tudom most 2 éves és van gyakorlat is benne. A mérlegképes eddig 1 év volt, ezt nem tudom változtatták-e. Ami érinthet még és most változik, hogy 21 éves korig tanulhatsz nappali képzésben, úgyhogy ha elmúltál 21, akkor csak estin és fizetősön tanulhatsz. :/
Egy jó könyvelő precíz, pontos, figyelmes, átlátható munkát végez. Elhelyezkedhetsz nagyobb vállalatoknál, pénzügyi vagy számviteli osztályokon, vagy kisebb vállalkozások könyvelését is készítheted. Habár ehhez kell egy éves könyvelői tapasztalat és ki kell váltanod a könyvelői kártyát.
Ha jól tudom eü. szervezők is tanulnak számvitelt, közgázt, kicsit majd belelátsz, kapsz egy kis kóstolót a szakmából, ez mindenféleképp előny lesz neked.
Egy eü. szervező elég sok helyen elhelyezkedhet. Sok mindent tanulnak, amit kamatoztatni lehet, de ezt neked kell tudni, te tanulod. :)
Köszönöm szépen! :)
Nagyon hasznos volt a válasz.
Igen, én is így látom, hogy sok lehetőségem van ezzel az egészségügyi szervező szakkal.
Ja, és még azt szeretném kérdezni, hogy ehhez a szakmához az eü szervező alapszakon belül melyik szakirányt érdemes választani?
Egészségügyi ügyvitelszervező, egészségbiztosítás vagy egészségturizmus-szervező?
Véleményem szerint is az egészségturizmus-szervező az a szak, ami amennyire izgalmas és élvezetes munka lehet, annyira telített, a többség ezt választja, pedig az ország jelen pillanatban nem úgy áll gazdaságilag, hogy egészségügybe fektessen (XD kész röhej, ami itt folyik), még egy orvos bére is nevetséges, nem hogy az egészségturizmus fellendülése... Ha csurran-cseppen, akkor az az EU-nak köszönhető. (az meg, hogy ez nekünk előnye-e, az megint más tészta) A másik két szak inkább gazdasági beállítottságú. Pl. az egészségügyi ügyvitelszervező és a könyvelő végezettség együtt kész főnyeremény lehet, mondjuk egy kórház vagy egészségügyi intézmény gazdasági részén (mert ugye nekik is kell számfejteni, költségvetni, osztani-szorozni :)). Az egészségbiztosítás szerintem a legszárazabb szakirány, ez inkább társadalombiztosítás, rokkantsági támogatások, adók, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!