Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy BA diplomával véhezhető...

Egy BA diplomával véhezhető két MA képzés?

Figyelt kérdés
Most végeztem BA-n, és jelentkeztem MA képzésre. Ha mondjuk végzek ezzel az MA képzéssel, akkor két év múlva újra jelentkezhetek egy másik MA képzésre, vagy újra el kell végeznem egy BA-t?

2013. jún. 24. 10:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Annyit végzel el vele, amennyit akarsz. Sok sikert hozzá!
2013. jún. 24. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha a kiválasztott MA képzéshez szükséges tantárgyi előfeltételeket teljesítetted, akkor természetesen akárhány MA-ra mehetsz.

De ugye azzal tisztában vagy, hogy az állam csak 12 félévet támogat. Utána már csak önköltségesen tanulhatsz.

2013. jún. 24. 11:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ez jó hír! :) Igen, tudom, hogy csak 12 félévet támogat az állam, és remélem, hogy nem lesz közben valami új reform, ami ezt megváltoztatja! ;)
2013. jún. 24. 11:45
 4/13 anonim ***** válasza:
A 12 féléves támgoatást annyival egészíteném ki, hogy ha teszem azt 7 félév az alapképzés és 4 a mester, és te el is végzed a szakot 11 félév alatt, akkor a maradék 1-et már nem tudod kihasználni.
2013. jún. 24. 11:48
 5/13 anonim ***** válasza:
De, ki tudja használni. Változott a törvény.
2013. jún. 24. 13:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Már több diplomát is támogat az állam?
2013. jún. 24. 21:35
 7/13 anonim ***** válasza:
A 12 félévedet úgy használod fel, ahogyan akarod.
2013. jún. 24. 21:39
 8/13 anonim ***** válasza:
És hol van az kerek perec leírva, hogy akár két alapdiplomát is szerezhetek?
2013. jún. 24. 21:45
 9/13 anonim ***** válasza:
A felsőoktatási törvényben. 47. §
2013. jún. 25. 09:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Abban az konkrétan nincs leírva, maximum az, hogy párhuzamos képzés lehetséges, de akkor duplán fogynak az államilag támogatott féléveid. Viszont az nincs (és szerintem ez még mindig nem változott), hogy ha elvégeztél egy alapszakot, akkor a következőt már nem támogatja az állam, legyen akármennyi támogatott féléved vissza.
2013. jún. 25. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!