S. O. S.! Peregrinus vs. Euro! Melyiket válasszam?
Ezt a két nyelviskolát találtam, ami megfelelő lehet számomra. Egy szuperintenzív német nyelvtanfolyamról van szó, ami középfokra készít fel. Nem tudom melyiket válasszam! A honlapjukon olvasott infók alapján egyik sem tűnik jobbnak a másiknál.
- az áraik egyformák
- mindkettőnél lehet részletfizetést kérni
- vannak délelőtti/délutáni csoportok
- távolságra kb. ugyanolyan messze van mind a kettő
Egyszerűen nem tudok több szempontot, ami alapján rangsorolhatnék. A csoport összetétele és a tanár lehetne még meghatározó, de ezekről előre ugyebár semmit sem lehet tudni.
Egy ilyen helyzetben végül is mi alapján lehet dönteni? Menjek el mind a két suliba, és ahol az első benyomás pozitívabb, oda jelentkezzem?
Ti mit tanácsoltok?
Végül is egyikre sem mentem. Találtam viszont egy másik nyelviskolát (Cosmopolitan Lingua) és nagyon meg voltam elégedve velük. Az árak ugyanolyanok (ha nem jobbak) mint az említett két nyelviskolánál, de erről van személyes tapasztalatom és mindenkinek csak ajánlani tudom.:) Az ügyintézők rendesek (mindent meg lehet velük beszélni) és a tanárok is (én kettőnél voltam) tök szuperek!
Utolsó: ha még aktuális a nyelviskola keresésed, akkor azt tanácsolom, hogy keresd fel őket is. Hátha neked is bejön! :)
A cosmopolitannál volt kötelező szintfelmérő. A peregrinusban hogy-hogy nem volt? :O Pedig azt írják a honlapon, hogy van, pont a csoport-összetétel egységessége miatt. Meg szerintem mindenhol kell(ene), hogy legyen.
Én egyébként a végén egy nyelvvizsga-előkészítőn kötöttem ki. Igaz, hogy szuperintenzívet kerestem (olyat, ahol délután vannak az órák) de ilyet sajnos nem találtam. Az idő meg eléggé szorított (februárban jelentkeznem kellett volna germanisztikára meg érettségire), szóval jobb híján belementem ebbe az előkészítőbe, főleg azért (is), mert az ügyintéző tök aranyos volt. Elmondtam neki a problémámat, hogy nekem mikorra, hogy, milyen szint kellene meg hasonlók és mindent megtett, hogy össze tudjunk hozni valamit, ami mindkettőnknek jó. :) Megbeszéltünk egy időpontot, hogy mikor megyek be szintfelmérőt írni, majd miután a tanár leellenőrizte a tesztet, azt mondta, hogy tudok csatlakozni a előkészítős csoporthoz, mert mindenki majdnem 100%-ban ugyanilyen szinten van, mint én. Először csak 3-an voltunk, aztán később 4-en, majd 5-en lettünk. És tényleg tök homogén volt a csoport, meg is lepődtem, hogy ennyire egy szinten vagyunk.:)
Ez egyébként ilyen "két részes" előkészítő volt, tehát az első két hónap (hetente volt 4 óra) az inkább a nyelvtani rész, a második meg a konkrét nyelvvizsgára felkészítés (lett volna): levélírás, képleírás meg töménytelen kommunikáció. Azért írtam, hogy lett volna, mert én csak az első részét csináltam meg, mivel utána csatlakoztam egy szuperintenzíves csoporthoz. Itt viszont már nem írtam tesztet, mert hát végül is tisztában voltunk (a tanárommal), hogy hol, milyen szinten is vagyok tulajdonképpen.:) Meg valójában ugyanazt vettük a szuperintenzíven, mint a nyelvvizsga-előkészítőn, csak az előkészítőt én kicsit kevésnek éreztem. Úgy értem, hogy szükségem volt rá, hogy lassabban, újra átvegyem azt a nyelvtant.
Nem tudom, hogy mit írjak még neked, mire vagy kíváncsi. Én tényleg nagyon elégedett voltam/vagyok ezzel a sulival minden téren, és ha tehetném most is oda járnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!