Mit kell ahhoz tennem egyetemen, hogy a szakom egyik legjobbja legyek?
Igazából olyan szakra jelentkeztem, ami elég népszerű és azt mondják sokat nem érek vele, de engem érdekel. Ha az egyik legjobb szeretnék lenni a szakmámban akkor mit kell tennem? Az, hogy tanulni keményen az oké de valami más?
(gazdasági agrármérnöknek jelentkeztem 3 helyre is)
Hogy a szak legjobbja legyél, ahhoz tényleg jól kell tanulni. Hogy a minél többre menj a diplomáddal, az más kérdés.
Tanulj nyelveket! Angol felsőfok és még 2 középszinten, esetleg szakmai nyelvvizsga. Pályázz meg gyakornoki állásokat, nyaranta vállalj munkát releváns cégeknél, akár "alja munkát" is. A tapasztalat az egyik legfontosabb a cégeknél, és persze a kapcsolatokat. Ha már a tanulmányaid alatt dolgozol, kisebb munkákat vállalsz mindkettőt építed, és ezek nagyon számítanak.
Mindezek mellett lehet, hogy nem Te leszel a szak legjobbja, de lesz munkád a diploma megszerzése után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!