Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Munkaügyi és társadalombiztosí...

Munkaügyi és társadalombiztosítási vagy gyógypedagógia?

Figyelt kérdés

Hol kell többet tanulni, melyikre néznek fel jobban az emberek, melyik keres jobban, melyik építi inkább az ember jellemét?

Ne személyeskedjünk olyan mondatokkal, hogy "hát, ilyen hozzáállással biztos sz*r gyógypedagógus lennél...", jóóó? :D

2013. jún. 19. 15:38
 1/4 anonim válasza:

Én munkaügyire járok és nagyon tetszik, igaz kell tanulni, és vannak nagyon nehéz tantárgyak, de ki lehet birni, nem annyira vészes... a sima jog ezerszer nehezebb. A jogászok nekünk azt mondták, hogy irigyelnek minket, mert nekünk szinte majdnem biztos, hogy diploma után lesz munkánk.

A gyógypedagógiáról nem tudok véleményt mondani.

2013. jún. 20. 09:44
 2/4 anonim ***** válasza:
én joghallgató vagyok, de a barátnőm munkaügyin végzett idén. hát nem gebedt meg a tanulástól :D Volt 1-2 nehéz tárgya, pl. közig, vagy kereskedelmi jog, de azt mondta nagyon kevés tanulással sikerült neki 4-5öst szereznie, a vizsgaidőszakot meg rendszerint 1-2 héttel hamarabb mindig befejezte( nekünk jogászoknak sokszor még az utolsó napokban is vizsga van). azt, h hamar jutnak munkához én kicsit cáfolnám, mert februárban diplomázott bnőm, azóta nem talál állást, most próbálják valahová protekcióval benyomni- pedig ötös államvizsgája lett, és nem buta. a gyógypedről nem tudok érdemben nyilatkozni, igazából azt döntsd el hogy a jog érdekel-e jobban (azon belül is szociális jog, munkajog), vagy pedig inkább a biológia érdekel, és diszlexiával, logopédiával és különféle tanulási problémákkal szeretnél-e foglalkozni.
2013. jún. 22. 20:23
 3/4 anonim ***** válasza:

még annyit hozzátennék, h a fizetés szerintem kb. egy szint, gyógypedagógus sokszor kell általános iskolákban, egészségügyi intézményekbe, óvodákban, a munkaügyiseket pedig inkább nyugdíjfolyósító intézményeknél, magánbiztosítási szerveknél keresnek.

a munkaügyi és az igazgatás szervező képzéseket a tanárok "butított jogászképzésnek" hívják (bocsi első) mert ha van is tárgyi egyezőségünk, nagyon le van csökkentve ott a követelmény. viszont munkaügyi alapszak után tudsz menni pl. közig mesterszakra, ami már hasznosabb, ha esetleg közigazgatásban szeretnél később dolgozni. vagy akár utána elvégezhetsz egy jogász képzést is 4 év alatt diplomás levelezősként. a gyógypedagógiánál pedig mehetsz gyógyped. msc-re, vagy vmi pszichológia mesterre.

2013. jún. 22. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
2./3. válaszoló, köszönöm szépen! :))
2013. jún. 22. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!