Gyógypedagógia vagy ápolás & betegellátás?
Utóbbival biztosan lesz munkád, viszont egyrészről a fizetés éhen halni sem lesz elég, másrészről az ápolónőket annyira lenézik... én sem értem miért, én személy szerint baromira becsülöm őket, de ehhez képest úgy bánnak velük, az orvosok, a páciensek egyaránt, mint a csicskákkal. Ilyenek, hogy a beteg alól ki akarod szedi az ágytálad (mondjuk ki: szó szerint a sz@rból kaparnád ki), erre a beteg leköp, hisztijében rád borítja a tál tartalmát meg hasonlók... megtörtént eset, ezért írom. Gyógypedagógia egy gyönyörű szakma, tavasszal volt szerencsém bepillantást nyerni, hogy milyen halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozni. Azt tudni kell, hogy hiány van belőlük, ennélfogva ők végzik azokat a munkákat is, amelyeket gondozóknak kéne. Így etetnek, pelenkáznak stb. Ugyanakkor hatalmas élmény egy nagyon durván sérült gyereknél elérni, hogy pl kiválassza a saját jelét, vagy levegye azt a játékot, amit Te mondasz. Ezzel is bizonyosan lesz állásod, a fizetés nem sokkal jobb, mint az ápolóké, de a megítélésük annál inkább.
Btw: barátnőm gyógypedagógiát tanul, terve szerint a 4 év után 1-2 évre kimegy au-pairkedni külföldre olyan családhoz, ahol sérült gyerek van. Emiatt nem csak a fizetése lesz több, mint egy átlagos au pairnek, de egyrészről szakmai tapasztalatot is szerez, másrészről 1-2 év külföldön: nyelvtanulás a köbön. Utána itthon is, külföldön is egyaránt kaphatsz munkát.
hát először is ezer hálám a válaszodért
valóban ha valaki ápolónak megy az valószínűleg nem a pénzért csinálja hanem elhivatottságból, de sajnos én is azt tapasztalom, hogy az ápolókat iszonyatosan lenézik és nem becsülik itthon.
a gyógypedagógia is nagyon érdekel, főleg a hallássérültek gyógypedagógiája és a pszichopedagógia, ugyebár ehhez is elhivatottság kell.
még a szociális munka is érdekelne, de valami hihetetlen , hogy azt is mennyire lenézik, pedig szerintem pont hogy hatalmas szükség van a szociális munkásokra is.
és még csodálkoznak, hogy csomóan külföldre mennek munkavállalás miatt..
örülök hogy elmondtad a véleményed!
köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!