Behozhatom a lemaradásomat németből?
A részletekbe nem szeretnék belemenni, de a lényeg, hogy gimi utolsó évében (vagyis most) nem jártam német órára, pedig elv német tagozatos vagyok. Van középszintű érettségim és B2 komplex nyelvvizsgám is és azért tudtam gyakorlatban is használni a nyelvet.
Most viszont érzem, hogy elsatnyult a tudásom, főleg szókincs terén, mert a nyelvtant azért még most is tudom. Mivel nincs pénzem jelenleg iskolába vagy külön tanárhoz járnom, alternatív módokra lennék kíváncsi, amivel újra meg tudnék tanulni németül beszélni.
Nézz német nyelven + német felirattal filmeket. És olvass németül könyveket. Hidd el, hamar visszarázódhatsz a nyelvbe. :)
Én általános suli után nem tanultam 1 évig németet, csak a rá következő évben. Nekem például segített visszarázódni egy német könyv.
Próbálj meg magaddal "elbeszélgetni"
Vagy írj párbeszédeket (mintha valakivel beszélgetnél)
Ha valamit nem tudsz (szó), nézd meg a szótárban
Olyan hamar nem lehet "elfelejteni"
Vedd elő a régi könyveid meg füzeteid és ismételgess
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!