Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Brutális hátránnyal kezdek...

Brutális hátránnyal kezdek itt az egyetemen most szeptembertől?

Figyelt kérdés

Üdv nagy valószínűséggel felvesznek az ELTE ik-ra programtervező szakirányba.

Igen ám,de semmit nem tudom az informatikáról és a programozásról.

Alapvetően emelt matek és emelt fizikával vagyok.

Ez nagyon nagy gond olvastam programozó könyvet,de semmit nem értettem belőle tömbökig eljutottam és onnan nem tudtam felépíteni egy programot se és igazából nem értettem miért kell ilyen feladatokat csinálni,hogy minimum maximum keresés szerintem elég kevés ilyen program van ami ezen az elven működik tehát egyáltalán nem tudok semmit.

2013. jún. 9. 18:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezek a feladatok bár értelmetlennek látszanak, minden bonyolultabb programban megtalálhatók olyan mélységig, hogy a programozónak készségszinten tudni kell kezelni. Töltsd le a Doom 3 ingyenes forráskódját, és kukucskálj bele. Rögtön látni fogod, hogy mennyire tele van ezekkel a dolgokkal, és még sok minden mással, amiről nem is hallottál még.
2013. jún. 9. 18:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem programozni megtanulni úgy célszerűbb, hogy kitűzöl magad elé kisebb feladatokat, és megpróbálod megoldani. (Egy jó könyv példákon keresztül mutatja be az egyes nyelvi elemek használatát, jó fogódzkodó lehet az is, ha nem csak olvasod.) Ekkor rá fogsz ébredni a kisebb "építőelemek" hasznosságára is.

Én a BME Mérnök Infót úgy kezdtem, hogy kb nem tudtam programozni (főleg nem értelmes nyelven), egyetem alatt rá lehet erre érezni, ha foglalkozol is vele. Ismerőseimtől tudom, hogy ELTÉ-n gyakorlati programozásra kevésbé lesz szükséged, mint a matektudásodra, így ha a matek jól megy, és TÉNYLEG JÓL, akkor jobb helyzetben vagy, mintha inkább programozni tudnál.

2013. jún. 9. 18:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez elég nagy hátrány, szerintem szánd rá a nyaradat a programozásra. Válassz ki egy könnyen tanulható nyelvet, pl. Python, amivel gyorsan megérted a lényeget, és gyorsan jön a sikerélmény, mert más nyelveket utána meg tudsz már tanulni.

A megjegyzésed arról tanúskodik, hogy valóban nem értesz még érettségi szinten sem a programozáshoz, ezen célszerű fejleszteni, mielőtt odamész. A programozási tételek (pl. a minimum- és maximumkiválasztás, amit helytelenül hívnak olykor keresésnek) mindennek az alfája és az omegája, mozdulni sem tudsz nélkülük.

Kezdjél programozgatni, és a nyár végére jussál el odáig, hogy az oktatas.hu-n olvasható érettségi feladatokat magabiztosan meg tudd oldani, különben rendkívül nehéz helyzetben leszel.

2013. jún. 9. 19:46
 4/4 anonim ***** válasza:
De a másodiknak igaza van abban, hogy a jó matektudás biztos alap, én is úgy szívtam magamba a programozást anno, mint a szivacs. Pl. ha meg tudsz csinálni egy rendes diszkussziót, akkor nem lesz gondod azzal, hogy felismerd a döntési lehetőségeket egy programban.
2013. jún. 9. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!