Minek tanuljak? (lent)

Figyelt kérdés

Építenek nálunk egy egészségügyi központot.

Nekem most járt le a gyesem, 11 osztályom van meg, és egy számítógép-kezelő-használó-i bizonyítványom.

Szeretnék itt elhelyezkedni, de nem tudom még, hogy mit is foglal magában az, hogy egészségügyi központ. Annyit tudok, hogy járóbeteg ellátás lesz.

Mit érdemes tanulnom? Ápolónő, asszisztens, hasonlókra gondolok.

Jó lenne, mert helyben van, nem kellene órákat utazgatnom.

Köszönöm a segítséget.

2009. okt. 8. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Először is fejezd be a 12.osztályt és érettségizz le. Ahhoz,hogy állongó lehess ugyan is szükséges. Még a sima asszisztenshez is.

Tanulhatsz OKJ ápolónak ami 2-év azt hiszem. vagy felnőtt szakápolónak ami 10 hónap, ezzel lehetsz orvos mellett asszisztens, aztán ami még 10 hónapos vagyis egy tanéves: csecsemő és gyermekápolóló, fizioterápiás asszisztens,

Időpontokat nem tudok: de vannak ilyenek is,hogy laboráns, EKG asszisztens stb... Érdeklődj utána miket indítanak egy év múlva és azokból válogass. De mondom ahhoz, ohgy járóbeteg szakellátásban dolgozhass kell az érettségi. Ja és érettségivel, számítógéppel lehetsz orvosírnok is. Ezek mind egy-két műszakos állások.

Ha valahol tévedtem a tanfolyam hosszát illetően bocsánat.

Ha végeztél akkor pedig majd ki kell válts a működési engedélyed amiről az ekkh.hu oldalon informálódhatsz.

2009. okt. 8. 15:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2009. okt. 17. 22:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Egészségügyi asszisztens(megéri)

Szociális gondozó(nagyon megéri,van jövője)

Gyermek és csecsemő gondozó-ápoló(én ennek szeretnék tanulni,legfőbb célom)

Győrben találsz ilyen iskolát:P végezd el a 12.-et itt,a szakképesítés pedig asszem ingyenes.Több szakmád is lehet,sőt tovább is tanulhatsz a Széchenyi Egyetemben,mert itt van ilyen képzés..

a középiskola neve: Szent-Györgyi Albert Általános Iskola,Középiskola és Kollégium.Remélem itt találkozunk^^

2009. nov. 28. 21:44
 4/4 A kérdező kommentje:

én Pécs mellett lakom, így nem hiszem, hogy találkozunk

=(

De köszönöm

2009. nov. 28. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!