Szerb vagy magyar iskola?!

Figyelt kérdés
Még 13 éves vagyok, vajdasági és nagyon komolyan veszem a zenét. 99%, hogy zenére megyek tovább(majd 2 év mulva). Most az a kérdés, hogy magyar iskolába menjek (Szabadkára), és majd később szerb egyetemre, vagy rögtön kezdjem szerbbel. Mivel nem valami fényes a szerb nyelvtudásom, ezért ez a kérdés, hogy melyik iskolába menjek. Van aki szerint jobb lesz ha még most középiskolában lebonyolítom a nyelvet (mivel a szerb iskolában Újvidéken sokkal erősebb az iskola, és nagyobb zenei képzést kapnék), és van 'ki szerint ez még túl korai, és jobb ha majd csak az egyetemet kezdem el szerbül. Szerintetek?
2013. jún. 4. 17:36
 1/5 anonim válasza:
45%
Szerintem, rögtön szerbül menj.
2013. jún. 4. 17:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy gondolod, hogy tudnék érvényesülni? Köszi:)
2013. jún. 4. 17:47
 3/5 anonim válasza:
45%
Jobb most mint majd az egyetemen, könnyebb szerintem
2013. jún. 4. 17:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jún. 4. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem erről nem egy magyarországi oldalon kellene kérdezősködnöd, ahol az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen szinten tanulják Vajdaságban a magyarok a szerbet.

Semmiképp se menj szerb középiskolába, egyrészt garantálom, hogy csúfolódás tárgya lennél (főként Újvidéken), másrészt nem tudnád elsajátítani sem egykönnyen a nyelvet azzal az alappal, amivel indulnál. Tapasztaltból mondom, mivel magam is vajdasági vagyok.

Egyetemen 1 év alatt belejössz, középiskolában csak szenvednél. Ha lenne valami komolyabb alapod (de nem tökéletes), akkor is azt mondanám, hogy inkább ne.

2014. jan. 2. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!