Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemen hogy lehet váltani...

Egyetemen hogy lehet váltani egy év után? (lent! )

Figyelt kérdés
Szóval, mivel orvosira nem vesznek fel egy évre, elmegyek vegyészmérnökire Debrecenbe önköltséges alapon és arra a két félévre diákhitel2-t veszek fel. A miért-eket hagyjuk, megvan rá az okom, hogy ezt a megoldást választottam. A kérdésem arra vonatkozik, hogy hogyan tudok a debreceni vegyészmérnökiről kiiratkozni, hogy beiratkozhassak orvosira államilag finanszírozott képzésre (nyilván, ha felvesznek, különben nehéz lenne)

2013. jún. 2. 16:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
6%
Én most érettségizem, szóval egyetemre még nem jártam, de leírom, amit tudok. Először is egyáltalán nem javaslom, hogy egy évet más egyetemen tanulj le, mert így az orvosi utolsó egy évét önköltséges formában kell tanulnod, mivel 12 félévet támogat az állam és Te kettőt letanulsz más egyetemen. (Persze, ha nem okoz gondot anyagilag, akkor nem számít) A vegyészmérnöki tudomásom szerint nem osztatlan képzés, így nem jelentkezhetsz át az orvosi egyetemre (ehhez 2 lezárt félév kellene osztatlan képzésű szakon, illetve nagyon jó átlag) Szóval muszáj újraírnod az érettségiket és újra felvételizned az orvosira:-( Amúgy természetesen akármikor otthagyhatod a vegyészmérnökit (célszerű a vizsgák után)
2013. jún. 2. 16:59
 2/11 bensdorp ***** válasza:
Ha költségtérítéssel jársz valahova, nem fogsz tartozni az államnak a képzéseddel soha, nem is kérnek majd Rajtad számon semmit, bármeddig is jársz vagy nem jársz a szakra. Így ha jövőre felvesznek orvosira, egyszerűen írsz egy kérvényt a vegyészmérnöki kar dékánjához, hogy befejeznéd tanulmányaidat, ő aláírja, és kiiratkoztál. Az orvosin pedig továbbra is 14 támogatott félévet használhatsz fel. Sok sikert!
2013. jún. 2. 16:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Jaaj..ne haragudj, én figyelmen kívül hagytam, hogy fizetősre mész, így igaza van a 2. válaszolónak, nem lesz fizetős az utolsó éved az orvosin!:-)) ez egy ügyes megoldás lenne!:-)
2013. jún. 2. 17:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyébként nem 12 félévet támogatnak, hanem képzési idő+2. vagyis általános orvosin ez 14, fogorvosin 12...stb.
2013. jún. 2. 17:01
 5/11 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy rossz helyen van a vessző és így eléggé értelmetlen. :D "Szóval, mivel orvosira nem vesznek fel, egy évre elmegyek vegyészmérnökire..." Így a jó. :D
2013. jún. 2. 17:05
 6/11 A kérdező kommentje:
Tehát, ha egy évig ÁLLAMILAG tanulnék vegyészmérnökin, még akkor is el tudnám végezni az orvosit vagy fogorvosit, csak akkor már nem csúszhatok egy félévet sem, ami azért elég necces... (Mert, hogy nincs félévente 1 milkóm tandíjra)
2013. jún. 2. 17:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Na mondjuk ezt nem tudtam, mert engem az ált.orvosi nem érint. Azt hittem, hogy ott, ha csúszás van, akkor fizetni kell a plusz féléveket, az állatorvosin tudom, hogy 13 félévet támogatnak, azt hittem, hogy csak ott van ez így, de ezek szerint akkor mindenhol ez van. Ez tök jó..nagyon sokan el tudják végezni az egyetemeket csúszás nélkül és, ha kihagysz egy évet, akkor biztosan ügyelni fogsz rá, hogy veled ne forduljon elő, mert jobb minél hamarabb elvégezni, aztán még úgyis jön a szakosodás..
2013. jún. 2. 17:56
 8/11 A kérdező kommentje:
De inkább diákhitellel végzek el egy év vegyészmérnökit... Azért ez elég meredek, ha mégis csúszom... Nem merem megkockáztatni. Meg nyugodtabban végezném az orvosit, azzal a tudattal, hogy csúszhatok. Nem lenne akkor a teher, és talán pont így tudnám elsőre elvégezni, hogy nincs AKKORA teher a vállamon.
2013. jún. 2. 18:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Amúgy biztos vagy a vegyészmérnökiben? Biztosan nem egyszerű és, ha már sokat kell tanulnod, akkor a biológia szak nem lenne jobb? Az szerintem hasznosabb az orvosira, hiszen tanulsz kémiát, biológiát és fizikát is. Nem hinném, hogy sok meglepetés érne egy év biosz szak után az emelt érettségin:-)
2013. jún. 2. 20:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Március 1 volt a határidő, úgyhogy most már mindegy :D
2013. jún. 2. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!