Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehet szakot váltani egyetemen?

Lehet szakot váltani egyetemen?

Figyelt kérdés
Egy szakra most bekerülök, viszont úgy tervezem, h újrafelvételizek jövőre. Ha elkezdtem már az egyetemet egy szakon, átmehetek könnyen egy másikra(egy egyetemen belül), ha meglenne hozzá a pontom? (biológiáról akarok majd pszichológiára menni, mindkettő az ELTÉN)
2011. júl. 12. 17:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Előfordul, hogy megengedik. Viszont ebben az esetben szinte kizártnak tartom ,hogy engedjék. Ugyan nem ismerem az ELTE saját szabályait (mindehol más határozza ezt meg), de egy egyébként is ennyire népszerű szakra aligha vesznek át máshonnan embert.
2011. júl. 12. 17:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem mehetsz át. Újra kell felvételizned (de ha megvan a pontod, akkor ez csak annyiban jelent különbséget az általad gondolthoz képest, hogy be kell fizetni a pár 1000 forintot a felvételi miatt).

Bár véleményem szerint hiba lenne bioszról pszichológiára átmenni, de majd úgy is meglátod 1 év alatt.

2011. júl. 12. 18:10
 3/9 A kérdező kommentje:

ezt is írtam, h újrafelvételizni akarok. (plussz 2 érettségit újra megírni)

de akkor most... ez azt jelenti, h egyáltalán ne menjek bioszra? ezt most így nem értem ("nem mehetek át, de újrafelvételizzek"?)

2011. júl. 12. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Teljesen érthető, amit írsz, de nem gondoltam volna, hogy valaki számára komolyan kérdés, hogy egy év egyetemi tanulmány után felvételizhet-e újra. Természetesen igen.
2011. júl. 12. 19:05
 5/9 A kérdező kommentje:

jó azt úgy értem.

de ha megkezdem ezt az évet, akkor "csak úgy" átmehetek? nincs olyan, h csak költségtérítésesre mehetek, vagy ez a 12 féléves támogatás hogy van?

(tudjátok, hallottam ezt-azt, ezért szeretném tisztázni)

2011. júl. 12. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:

A 12 félév, az 12 félév. Ha most kijársz egy év, kettő ugrott. A maradék tízet felhasználhatod a pszichológia szakon, ha felvesznek.

Nem értem most sem ezt a kérdésed: "de ha megkezdem ezt az évet, akkor "csak úgy" átmehetek?"

2011. júl. 12. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
úgy értettem, h nincs-e más feltétele (újrafelvételizés és a szükséges pontszám mellett)
2011. júl. 12. 20:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Természetesen nincs.
2011. júl. 12. 21:18
 9/9 A kérdező kommentje:

bocsi, ha esetleg sötétnek tűntek volna a kérdéseim, csak szerettem volna, ha tisztázódna :)

köszönöm a válaszokat :)

2011. júl. 12. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!