Orultseg hitelt felvenni tanulasra, hogyan el meg belole az ember, ha csak a tanulasi koltsegeket fizetik pl. , nappali mellett nem lehetne dolgozni, valakinek velemeny, tapasztalat?
Figyelt kérdés
Valojaban en kulfoldon elek es itt part-time tanulokent ketszer annyi ido megszerezni egy diplomat, mint nappalisnak, dupla annyi kb, mert kredit rendszer van es minden tantargy er bizonyos kreditet, kb. 120-at kell elerni, hogy megszerezd az alapot, de part-timeoskent viszont nem tudsz annyi tantargyat felvenni, tehat kevesebb kreditet kapsz. De a dilemma az, ha viszont munka mellett tanulok, akkor egy orok folyamat, mig diplomam lesz, de ha hitelt veszek fel, akkor mibol eszek elek, ha a suli mondjuk csak a tandijat fizeti, diakhitel, vagy nem tudom hogyan mondjak itt.2013. jún. 2. 10:15
1/3 anonim válasza:
Ez egy nehéz kérdés, de én erre a diákhitelre úgy szoktam nézni mint egy befektetésre. A befektetés tárgya pedig a tudásod. A tudásod amivel a diploma megszerzése után olyan állást tudsz szerezni amivel annyit keresel, hogy röhögve visszafizeted a hitelt.
Emellett persze, ha még meg is kell élni valamiből, az már nehezebb kérdés.
2/3 anonim válasza:
Én nem vettem fel diákhitelt, mert szüleim állták nekem a költségeimet, de utólag belegondolva a magyar felsőoktatást tekintve ez egy nagyon rossz befektetés, kivéve néhány szakot.
3/3 anonim válasza:
Nem tartom őrültségnek, nem kizárt, hogy én is erre kényszerülök majd. Mondjuk nekem van takarékszámlámon elég szép összeg, nagyszüleimtől kaptam, kiderült, hogy születésemtől kezdve gyűjtöttek, eredetileg lakástakarékra, de ahogy most állunk, biztos, hogy abból kell fedeznem az egyetemi éveim. Orvosira jelentkeztem, ami államilag támogatotton sem egy olcsó mulatság, szüleim meg egy forintot nem adnak semmire sem. Bérleteim magamnak fizetem, a reggelim, a tisztálkodási dolgaim, ennélfogva minden egyes papírt könyvet, ami egyetemre kellhet. A szükség nagy úr. Ha olyan szakon vagy, amivel később jól el tudsz majd helyezkedni, tehát a hitelt is kifizetni, akkor lehet nem gond, ha felveszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!