Ezt hogyan tanulnád meg?
Végigolvasom egyszer-kétszer, aztán megpróbálom visszaidézni, mire emlékszem. Esetleg úgy, hogy a definiciót letakarod, csak a fogalom nevét látod, és egyesével próbálod megfogalmazni őket, aztán újra olvasás, újra végiggondolás.
Az a lényeg, hogy ne csak olvasgass, hanem gondolkozz is közben, erőltesd az agyad, mert így fog jobban megragadni!
Tegnap volt analízis vizsgám, és én is utálom tanulni :) De végül alig vesztettem pontot szóval:
1. Értsd meg. Komolyan, enélkül nem lehet. Rajzolj ábrát, keress hozzá neten videót (angolul, magyarul van csomó), nézz meg anyagokat, stb.
2. Ha ez megvan, akkor félsiker! Innentől azt csináld, amit valaki már mondott: megtanulod az elsőt, felmondod, addig csinálod, amíg nem tudod. Utána a következő, stb. Annyit még érdemes, hogy nemcsak az éppen megtanultat mondod fel, hanem mindig az előtte levő 2-3 is. Nekem így 7 oldalnyit sikerült megtanulnom 2 nap alatt, pedig közben mindent elkövettem, hogy ne figyeljek oda :)
Azért is jó, ha megérted, mert így még akkor is össze tudod rakni, ha éppen nem jut minden az eszedbe. Ha elsőre nem ugrik be vizsgán az egész, akkor írd le azt, amire emlékszel, aztán be fognak ugrani a "lyukak" is. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!