Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közel leszek a harminchoz,...

Közel leszek a harminchoz, mire leérettségizek. (gyerek+ meló mellett). Ha megvan a megfelelő pontom, nem késő jelentkezni fősulira? Igazából valami eü-s dolog érdekelne. Ez most hogy működik? Fizetős van csak ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Emelt érettségiért külön kell fizetni? Sajnos későn jöttem rá, mit akarok :(
2013. máj. 25. 18:45
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Végül is, talán az is szóba jöhet. Kémia hova kell? Abból sajnos nagyon rossz voltam mindig :(
2013. máj. 26. 10:00
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszertári asszisztenshez biztos, hogy kell. De a többihez is kell, bármmilyen szakra mész egészségügyön belül. (Diplomás szakoknál ez ált. 1 félév szokott lenni./
2013. máj. 26. 10:09
 23/25 anonim ***** válasza:

Szia. Én tanultam gyógyszertári asszisztens képzésen, tudok róla felvilágosítást adni, ha érdekel :) Nem kell tőle megijedni, nagyon kevés kémia van, nekünk heti 1x másfél óra volt és gyakorlatilag csak az alapokat tanítják meg. Tanultunk anatómiát, élettant, mikrobiológiát, orvosi latint, egy kevéske jogszabályt, gyógynövény ismeretet, gyógyszer technológiát és persze volt gyakorlati óránk. Ez volt első évben. 2. évről nem tudok részletesen nyilatkozni, mert akkor engem felvettek egyetemre, de ott javarészt gyakorlat van, azonkívül főleg ilyen patikához kellő ismeretek vannak, számítógép kezelés és mi egyéb.

Viszont, amit mindenképpen tudnod kell:

1. Neked ez a szakma mindenképpen fizetős lesz.

2. Hiába 2 éves a képzés, mindenképpen ajánlott hozzá elvégezni a szakasszisztensit is, mert anélkül nem fogsz munkát találni. Különben jó kis szakmának tartom, elég jól el lehet vele helyezkedni, a fizetés is jó. Van belőle esti képzés, ha az megfelel. Arra mindenképp figyelj, hogy 2 éves képzésre menj, mert láttam már ilyen 9 hónapos meg fél éves iskolákat is, hát el nem tudom képzelni mit csinálnak ott, mert mint mondtam, csak a gyakorlat 1 év a 2-ből. Szóval nem igazán világos, hogy 6 hónap alatt mennyi gyakorlati ismeretet lehet összekaparni, úgy hogy mellette ott az elmélet is.

2013. máj. 26. 11:20
 24/25 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom, h írták-e, deha van már szakmád, akkor nálam úgy volt még pár éve az érettségi díja, hogy 30eFt+10eFt tantárgyanként, azaz nekem olyan 70-80eFtra jött ki, ez volt a sima, tehát nem emelt szintű.

Mostanában nem tudom, h hogy van, de szerintem az a legbiztosabb, h ha sulidba kérdezed meg.

Egyébként fősulira bár mikor mehetsz...viszont én nem tudom, de a sima okjés végzettségeket annyira nem ajánlom, túl sok ilyen végzettségű ember van és a munkaadók már rosszul vannak, ha meghallják, h okj...ez saját tapasztalat, senkit se akarok megsérteni vele.

2013. máj. 26. 11:56
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ötleteket. most nekiállok tanulni az érettségire ( mert sajnos rengeteget felejtettem), ősszel elkezdem, aztán meglátom, mi lesz :)
2013. máj. 26. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!